Amanda

muskeltrött :)

Publicerad 2008-09-30 20:52:34 i Allmänt,

muskeltrötthet känns bra , man märker iallafall då att man tränat ! Susku kom inte me, något problem kom i vägen så jag for ensam på Fatburning istället. Helt kul , tunga och långa muskelträningar men ingen pulshöjare precis. Jag köpte också ett månadskort dit som jag redan sade att jag skulle. Kändes väldigt bra att lägga in det i plånboken!
När jag kom hem duschade jag och kom hit, inget spec. Har nu surfat runt och läst olika bloggar. jeesjees, de e kul när man är nyfiken ;)


Ny cosmo ,kvällen räddad ;)


mitt nya fina kort i min fina plånbok . Kortet kostade 37€



Jag idag!
Styvfars skjorta
Mammas bälte
Byxor från Micmac
Och så hade jag mina fredperry tygskor till, från stadium

Man nu ska jag kolla lite Heist. Bra serie! Kolla den :) Tjenamoo.

Mandy

Sportten!

Publicerad 2008-09-30 16:32:30 i Allmänt,

Ska snart ge mig av med Susku till sportten på bodypump, kommer antagligen ha sjuka vader igen. Hade jag också senaste efter bodypumpen. Vi skulle egentligen gå på fatburning men Susku var orolig för sjuka muskler eftersom hennes stora tävlingar på v-slutet.

Idag på morgonen var jag skitsnabb , så jag hann sova ca. ½ timme tills jag gick till bussen. Det behövdes faktiskt för jag är SKITTRÖTT! På morgonen hade vi hussa. Jag och Alex bakade drömtårta, namnamnam ! Sen några andra ämen , vi har mest sett på filmer idag. På jomppan krockade jag men Yasmine hårt så mitt knä har ett stort blått blåmärke. Hoppas ingen ser mina knän på en tid! I hissan fick vi veta vad vi fick i förhören. Och jag fick 10- , vilket jag är jätteglad över! Behövdes faktiskt eftersom det känns som om skolarbetet bara fortsätter bana neråt. Tråkigt tråkigt, borde skärpa mej.

Efter skolan , jag slutade 3, skulla jag, Emma och Sarah gå till Emmas mammas jobb för att vi skulle åka hem med hennes mamma. (det går ingen buss kl. 3 ) När vi kom dit satte vi oss i bilen och lyssnade på musik och väntade på hennes mamma. Mittiallt stängde sej radion, och jag anade att akkun var slut. När hennes mamma skulle starta bilen senare kom den inte på så jag , Emma och Sarah fick gå iväg till 4ans buss.

När jag kom hem var jag skithungrig och kände mej helt skakig därför. Så jag lagade gott äggsmör och rostade morotssämlor och oj vad det var gott! Mums. Sen städade jag och kom hit.

Idag på sportten ska jag köpa månadskort, dvs att jag får gå där hur mycket som helst inom en månad, yay. Fotbollen har paus nu så jag har tid till en massa andra saker, vilket är helt skönt men jag kommer ju ändå att sakna bollen.
Men nu ska jag laga mej klar för bodypump , den börjar om en halv timme :| baaj<3

Mandy

Kallt här!

Publicerad 2008-09-29 20:35:41 i Allmänt,

Det är kallt i Finland nu , usch det var bara 3+ grader när jag gick till bussen i morse. Nu är det säkert lika kallt om inte kallare!
I morse sov jag lite längre än tänkt , faktikst 1 hel timme, men hann endå. Är annars så trött på morgonen så. Men jag blev skitarg på mamma för att hon inte hade väckte mej tidigare. Det var ju faktiskt inte hennes fel men ibland kan man inte hålla sig, och jag hade ju just vaknat.
Efter att jag varit hos Robbe for jag till min träning kl. 7, och den hade börjat halv 7, vilket jag hade glömt. Och jag blev försenad, tjoho . Men ingen skada var skedd, de hade bara pratat om senaste matchen och värmt upp. Så jag värmde upp för mig själv och sen spelade vi.
Så just på Top model 9. Shit vad de är vackra allihop. Melrose skulle vara min favorit för hon blir så himla bra på foton men är en fullkomlig bitch. Vet inte riktigt vem minfavorit är nu, ingen står riktigt ut från de andra. Anchal är också jättevacker bara hon skulle träna upp sin kropp lite.
Och jag trodde det skulle komma Desperate houswives idag men nej, börjar först om någon vecka. Jag som riktigt hade längtat till det. Sjukt bra serie, man blir så inne i den . Åh, love it!
OJOJOJ vill ha UUUGGSS !! jag skulle villa ha ett par låga ljusa tror jag , så känns det nu iallafall :)
Och usch nej idag en rast hade Helena ställt sin kakao mugg på golvet, och jag såg mig inte för (man brukar ju inte ha sin kakao på golvet) och fällde den med min härliga fredperry väska :/ Den fick bruna remmar och brunt lite här och där , skulle ha blivit förstörd om den inte skulla ha blivit ren , vilken den är nu ! Tycker faktiskt massor om den väskan.


Idag på handaribetet i skolan sydde jag en söt necessär på sådär 5 minuter


Min RENA väska, luvluvluv!

Men nu tänkte jag hitta någon film att se på! Godnatt :)

Mandy

JEJE

Publicerad 2008-09-29 17:12:25 i Allmänt,


är hos Robbe igen ^, och han läser igen .
Idag i skolan hade vi skolinnebandy , det var helt kul , lite ovan när jag inte spelat på ca. 1 år . Men det går väl bättre snart. Efter skolan hade vi dans mellan 15.00 och 16.00. Vi dansade till ching a ling och provade lite dansa till en låt som jay-z och någon annan sjunger, minns inte namnet (A) Det gick helt bra nog :) sen hem och kolla lite 2 and a half men med jossan , äta och sen kom robbe efter mej , yay ^ men nu ska han hit tror jag , hejssvejs

Hittade bilder på hans dator ,muhahah ;)

Mandy

Bad girls ;)

Publicerad 2008-09-28 21:28:38 i Allmänt,

Måste bara säga att jag och Ewe hade skitkul igår ;> hittade på lite smått och gott, före det var vi uttråkade för 5 och angstade! GAH , men sen blev det bättre. Runt 2300 gick jag hem,Robbe kom dit. Vi bara chillade och så. lite före 0000 for han hem , jag snodde pappas dator och kopplade axos hårdskiva till den och började kolla på meet Dave. Den verkade helt kul , slökomedi :) Men orkade inte se hela för jag blev allt för trött! Skulle dessutom upp tidigt, 9 -.- . Jag måste bara nämna det för det var kul, trivs med dej Bella ^, <3

Mandy

SOCKERSÖT

Publicerad 2008-09-28 21:20:14 i Allmänt,

UNGAR KAN VARA SÅ SKITSÖTA ATT MAN NÄSTAN SMÄLTER!
Samina heter hon , snart 1 år.


Jag i Café Madicken på Fredag med Ewe. (hennes kamera, vill haa)
Skjortan jag har på mej har jag sytt själv.


Mandy

Stressdag.

Publicerad 2008-09-28 20:54:32 i Film,

Idag har varit en ganska stressig dag, har haft program hela dagen.
FOTBOLLSMATCH:
Började med att jag vaknade kl. 9 och började laga mej klar, packa och åt före jag skulla fara på match i Mäntsälä ,var vi mötte laget MU. Vi spelade på deras centrumplan så det var skitfin plan! Matchen började 13.45 . Vi fick riktigt ,kanske i 3dje minuten ett mål. Mimmi sköt ett fint inlägg och Josse sköt en skruvad, speciell men ändå fin boll in i målet. TJOHO. Feelisen steg. Sen spelade vi till kanske 5te sista minuten i 1sta halvleken och då sköt en av MU:s spelare ett mål, mycket rodd framför målet före det. Dåbörjade EIF fumla ganska mycket. I andra halvlekens början skjöt Mimmi ett mål,snyggt! Och direkt efter målet var spelet normalt och fint igen. Sen hade JAG en målchans, men sabbade den. Så fortsatte vi ju spela och i slutet av matchen sköt Mimmi ett mål till på Desses inlägg. Riktigt fint de också! Altså slutade matchen 3-1. Sen stressade jag och pappa hem , for in via neste och köpte en smörgås och sen snabbt hem och duscha.
SKRIBAMÖTE:
Halv 6 startade jag och pappa från stan' och for till lankka efter Emma. Sen mot snappertuna kyrka. Där satte vi 1 och en halv timme -.- GHAD , boring! Det var första mötet och vi fick lite info, vi ska gå i på gudstjänst 6 ggr, och på annat kyrkligt 5 ggr. Skribalägret är veckan före midsommar, vilket oftast är SKITKUL . Blir det säkert för oss också, vi har trevliga ledare så ;)
HEM TILL MAMMA:'
Kom hem hit, packade upp allt, tog rätt så lång stund eftersom att jag hade sisådär 5 kassar ^, är  urusel på att packa! Sen åt jag, chickennuggets, namii !! På  samma gång såg jag på Idols, en del där var riktigt duktiga. 2 som var med där idag har jag träffat och pratat med, *stolt* . Nelli som bor här ca. 300 m härifrån och en Sebastian från hangö. Sebastian gick till och med vidare. Grattis :) Sen lagade jag läxorna. Biolla, finska , engelska och kemi prov -.- usch med många läxor.
Och nu kommer det en riktigt bra film i TV:n. Failiure to launch med de kända skådesspelarna Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker och Zooey Deschanel. Har sett den förut flera ggr så orkar inte riktigt hänga med. Men den passar bra att titta på om man är sjuk ,en ganska mysig film :)
Men nu tror jag att jag ska kolla den och sen läsa lite kemi kanske! Skriver mer senare .






Mandy

2-2

Publicerad 2008-09-27 16:33:41 i Sport,

Matchen EIF (ettan) -ÅIFK slutade 2-2 . Det var en ganska jämn match! Åt EIF gjorde Fredda 1 mål på retur, det andra minns jag inte vem som gjorde (A)
Under matchen satt jag med Ewe , Jossan , Axel , Conny , Robbe och Danne . helt chill . och kom just hem och åt och sen hit. Men nu ska jag ringa Ewe igen och höra vad hon gör. Kanske vi går ut. Heips!

Mandy

Snart födelsedag.

Publicerad 2008-09-27 13:47:38 i Grejjer,

Jaa, den börjar faktiskt närma sej , idag 1 vecka , JAAA :D

Några saker som jag drömmer om att få:

UGGS!









En helt vanlig svart väst, denhär är från hm. 

















Fina klockor från Axcent (dålig kvalitet på bilden)


  Nomination och Pandora.

Men nu match !

Mandy

Godmorgon.

Publicerad 2008-09-27 12:13:05 i Allmänt,

Skön morgon idag. Vaknade kanske 10 av att tvättmaskinen bullrade och somnade om, vaknade igen av samma orsak och somnade om , och igen av samma orsak och höll mej vaken tills den var klar och gick i duschen.Stod där en stund , sen klä på mej och sen träna magmuskler och kolla tv. Kom egentligen inget bra men blev fast där i alla fall. På samma gång jag såg på tv åt jag lite smått och gott. Sen såg jag lite till på tv och sen hit. Och varför denna morgon varit skön är för att jag är ENSAM HEMMA ! vet inte var någon annan är än pappas sambo som är i skogen . Tror inte min bror alls kom hem inatt så.
Men nu ska jag snart hitta på något och sen ska jag om en stund gå och se på EIF ettans match på centrumplanen. 


EIF

Adios!

Mandy

Biokväll

Publicerad 2008-09-26 23:30:37 i Film,

När jag gick ut med Ewe gick vi nu omkring och funderade vad vi skulle göra ikväll , så när vi gick förbi ett par bioafficher tänkte vi att vi skulle gå på bio , efter som ekenäs stad är en totalt händelselös stad. Sen gick vi omkring i några butiker och sen till Café Madicken , jauu. Där åt vi glass och sen gick vi ner till parken nedanför mitt hus och tog lite höstbilder, fina var de! Sen kom Robbe och joinade oss , vi gick nu omkring och pratade lite.
Och efter en stund måste jag gå hem för jag hade träning. Helt vanlig träning förutom att jag var TRÖTT och hade sjuka benmuskler efter gårdagens Bodystep. Sen hem, duscha och på bio.
Bion hette Get smart! Eller på finska salainen agentti 86, en riktig skratt komedi/action film , speciellt när man är slö :) Det var jag, Ewe, Robbe och Makkan som var på bion. Jag och Ewe skrattade genom hela filmen och pojkarna bara satt där : öh? men lite kul hoppas jag de tyckte att filmen var.
Efter bion så måste vi ju bara gå och kolla läget i uncan , och det var lika tråkigt som vanligt, bara att det nu är en yngre generation där!
Ja och direkt när jag kom till uncan frågade Robbe om jag ville åka motorcykel/lättviktare/husqvarna ^, (vet inte riktigt namnet) och shitt vad det gick hårt. Riktigt kul var det. Sen stod vi nu där och diskuterade med diskuterande mänskor, (lät kul) och sen kom jag och Ewe hem hit för att kolla film , men min dator är sååå sloow att jag inte fick det att funka, skitdator! Så vi såg på tv istället, massa konstiga grejjer.


Filmen var en såkallad "slöfilm" , altså ska alla slöa personer se den! :D

Just for Ewe hem och nu sitter jag här och gäspar, så GODNATT!

Mandy

Fredag=partydag

Publicerad 2008-09-26 13:14:37 i Allmänt,

Förutom denhär fredagen , inget händer ju idag. Men kanske den slutar helt kul för det :) började 9 idag, skönt med en kort sovmorgon. Gick till skolan med Ewe som råkade gå förbi mitt hus när jag skulle gå till skolan, ÖDET! Första timmen hade jag modda provet jag skrev om igår. Det gick helt bra. Blir väl en 8 eller 9 tror jag. sen hade jag 3 timmar till tills klockan 1 , inget speciellt hände i skolan. När jag gick hem idag, gick med Emma, så stod jag och fotade mitt favoritträd ^, tycker det är fint. Så fick jag syn på 2 ursöta flickor med likadana rockar som jag också ville fota. När jag skulle göra det märkte de att jag fotade dem ( oj :$ ) och sen började de fråga mej massa frågor. Som t.ex. om jag alttid går samma skolväg. De var typiska flickor som gick på kanske 1-2 . hihi !



Typ sötast!



Mitt träd ^,

Men nu ska jag gå ut med Evelina och kanske Robbe , hejsvejs

Mandy

Sömnig -.-

Publicerad 2008-09-25 21:33:59 i Sport,

sömig just nu efter dagens träning, Var soms sagt till sport10 på bodystep. Det var ganska tungt och fram för allt svettigt. Vi höll på en timme med massa steg och sådant på step brädor, altså sådana man stiger upp på. Det var riktigt kul. Kommer att börja gå där mycket sen när fotbollen får paus, har funderat på månadskort, dvs. att man får gå hur mycket man vill på en månad. låter ju helt bra. Bara man sen orkar gå dit, men det orkar jag nog, tror jag , såpas kul som det ändå är :) Bara att mina armar och ben är nu helt döda , det är till och med tungt i armarna att skriva på tangentbordet nu.
Efter träningen tog jag en låång het dusch och sen läste jag lite modda , det börjar gå helt bra nu så. Och arthäftet är klart , har bara engelskan kvar. men jag tror jag gör dem imorgon i skolan , orkar absolut inte nu , vill egentilgen bara sova , bara jag skulle orka gå till badrummet och borsta tänderna.
Tyvärr är min dator så trög så det tar åratal att få in bilder -.-

BTW, en grej som är kul när det börjar bli vinter är att apelsinerna börjar bli goda, åt just en och den var utsöt och hur god som helst, MUMS !
Men nu går jag och borsa tänderna och sen lyssna på min iPod och sen försöka sova. Sov gott.

Mandy

Skoljobb.

Publicerad 2008-09-25 17:16:45 i Allmänt,

Åh vad mycket läxor man har nu , prov och läxor om vartannat. Det är nästan så man skulle ha provveckor i höstadiet också. Idag hade jag historia förhör om första världskriget , tror nog det gick ganska bra , det var inte så svårt. Annars har min skoldag varit från 8-2 , helt normal dag. Och det har varit helt okej , ingen huvudvärk så. Och OJ vad det är fint väder nu. Solen har lyst hela dagen och det har varit riktigt varmt. Har inte frusit alls idag, förutom när jag gick till skolan och det säkert var 70 - grader. Och när jag kom hem från skolan började jag läsa läxor och här sitter jag ännu och läser/ritar.  Har modda prov i morgon. Massa skittråkig grammatik. och sen ska biologins arthäfte vara inlämnat imorgon , hade bara 11 växter att rita och skriva om idag, + ännu engelska läxa. Jobbigt. Och skolväskan väger massor hela dagen. Jag har nästan alttid sjuk i ryggen när jag kommer hem. Men sen har jag ju skåp men orkar inte använda det så aktivt ^, det skulle ju förstås underlätta. Och nu tänker jag ta en paus i läsandet och istället kolla någon film , bara jag kopplat i min brors hårdskiva så har jag massa filmer , TJOHOO :D ! och sen 7 ska jag och träna lite till sport10 , jag , Susku och Milla ska gå på någon bpdy step grej med Salla. Oj vad jag trivs där , riktigt gymfeeling. Skulle också villa gå på pilates, men det var igår och då hade jag fotbollsträning. Men nästa vecka får vi paus i fotbollen så då kan jag börja gå där, yeea. Inte yeea för paus i fotbollen då. det kommer man att sakna under den pausade månaden.
Och hihi idag har jag haft mina gula strumpbyxor på <3 jag tycker jättemycket om dem. Trivs bra i dem , fast många skrattar åt dem.  Men nu ska jag koppla lite.
 Några bilder från idag:
 
Jossan<3


Jag läste hälsokunskap.


Skriver mer senare. Ciao ^

Mandy

Kväll

Publicerad 2008-09-24 20:57:09 i Allmänt,

Åh skönt med kväll , snart och sova!
Var på träning just, eller lite mer än 1 h sen men ändå ^, Den gick inte bra för mej tyckte jag , orkade inte riktigt springa fullt. Har varit trött och haft huvudvärk hela dan så. Inte skönt alls! Men annars hade vi helt bra spel. Och vi slutade en halvtimme tidigare eftersom det blev så mörkt så fort. Jag tycker egentligen att det är rätt så skönt när det blir mörkt på kvällarna, trivs i mörknet :) Jag tycker det är så mycigt när man tänder ljus och så. Mina favoritljus just nu är mina Gant ljus. De är vita i små glasskålar, söta tycker jag. Har dem inte här hos pappa men när jag kommer till mamma så kommer det bild på dem ! Och sen är träden SÅÅ fina nu , när de är så färggranna och så. Ååh jag älskar  hösten . Och snart börjar det dra ihop sej till min födelsedag , 4 oktober, läängtaar! Och jag längtar till vintern massor! Hoppas det blir en bra vinter i år, orkar inte men bara regn och slask i år igen , det är jättejobbigt när man hela tiden är blöt om fötterna -.-' Och så man slipper och åka SNOWBOARD <3 Gud vad jag saknade det i vintras! hemskt när den var så varm och snölös.
Haha en kul grej när jag kom hem från träningen idag var att jag inte hade någon nyckel  så jag slapp inte in i trappuppgången (vi bor i höghus) för att klockan var så mycket att dörrarna hade låsts. Så jag fick bara lov att stå och kasta ekollon på pappas fönster. Stod där sådär en kvart och kastade, kände mej lite smådum när människor gick förbi och stirrade (A) Annars när jag kom in var tvättmaskinen på så jag kunde inte gå i duschen så jag satte mej och tänjde och såg på fantastic four, den värkade helt bra tyckte jag ! Skulle bara villa se hela. har den nog på min dator hos mamma men har inte orkat titta på den än. Men nu ska jag äta äppel och laga lite fler läxor . Godnatt

Mandy

Hos Robbe

Publicerad 2008-09-24 17:10:18 i ,

Är hos Robban nuu , han läser på prov så jag har inte så mycket att göra .
Skola tidigare idag , 8-3. Jobbig lång dag med massa huvudvärk. usch usch. och senare idag träning, vet inte var men dt får jag väl reda på senare idag ännu.

Usch , det var skolskjutning i Kauha joki igår , 11 människor dog , han som skjöt människorna där räknas också till de 11. han sköt sej själv i huvudet till sist. han hade också anlagt 2 bränder där i skolan. Det var i en yrkesskola detta hände. Killen som skjöt var 22 år gammal och gick i skolan som skolskjutningen var. Han hade tidigare lagt in "skjutvideor" på irc-galleia och på youtube, och därför blivit inkallad av polisen dagen före allt hände. Men polisen lät honom gå med vapen och allt kvar, dumt tycker jag!
Det som också är hemskt är att det hände en liknande händelse i Jokela för mindre än ett år sen, men då dog det 8 människor + hans om sköt. Och då hade mannen också tidigare lagt in videon på youtube var han övade att skjuta prick. Kommer antalgligen att hända igen någonstans. Sjukt vad människor börjar bli konstiga här i finland. Usch , börjar ju nästan bli som USA, skrämmande.
R.I.P. †
Nå men nu måste jag läsa lite historia , prov om första världskriget imorgon, åh. Och sen träning , men först till mamma efter min sport BH , har glömt den där så. Men heidå , skriver mer senare!

Mandy

dädii .

Publicerad 2008-09-23 21:02:04 i Allmänt,




Gud , idag har jag varit trött HELA dagen. När jag steg upp var jag påväg att gå och sova igen och skippa skolan , men ångrade mej.
Skolan var ganska normal , hussa på morgonen . Lagade chokladmuffins och pizza, mums. Sen timmar, blev sjuk störd på en lärare, och sen gick vi och titta på pojkarnas fotbollsturnering men några lärare. De var duktiga och vann alla sina matcher , så de är nu påväg till åland och spela nästa omgång. GRR , vill också!
Efter skolan kom jag till pappa, sökte ett favoritarmband som jag tappat (inte ännu heller funnet.) och damsög rummet. Sen mat, färsk spagetti och maletköttsås , mums igen. Sen ut för att träffa Robbe, vi gick lite omkring och sen träffade vi Fia och hennec schäfer Zorro, stilig hund detdär! Så var vi med dem, sen for Robbe hem och han ersattes med Mimmi och Ewe. Vi satt och pratade och sen for jag och Mimmi till Mimmi och chilla och prata bara, helt skönt. 8 tiden ringde jag pappa och sade att han skulle komma efter mej så vi kunde fara efter mina saker till mamma . Packade 3 kassar + boll och hjälm. Hehe (A) och ska vara här sådär 5-6 dagar, great. När jag kom hem hit packade jag upp , åt och satte mej här. Inget speciellt. Trött som jag tidigare nämnde. Snart går jag och sova , SKÖÖNT.Borde ännu öva på några läxor men det får övas imorgon i något skede. Men nu och tvätta mej och sånt. Konstigt att jag är så jävla sömnig, klockan är bara 10. Men skönt att sova ut. Godnatt <3

( Inga bilder idag när jag är hos pappa och
 min kamera är inte installerad till denhär datorn och orkar inte heller.. Hehe
. )

Mandy

Fotbollfotbollfotboll

Publicerad 2008-09-22 17:30:42 i Sport,

Idag har jag inte varit i skolan alls, eller på lektion . I skolan jo för gick igenom den ett antal gånger. Men jag har varit på en skolfotbollsturnering i pargas hela dagen , vi startade kl. 8 och åkte buss i lite mindre än 2 timmar. I bussen sov de flesta och endel var störande högljudda , iallafall när man ville sova!
Första matchen hade vi kl. 10.30 mot Pargas. Ett ganska hårt lag. Många var mycket snabba , faktist nästan hela laget. Nå men matchen slutade med att vi förlorade 2-0, vi fick inte riktigt några bra målchanser eftersom deras försvar, som jag redan sade, var snabbt.
Andra matchen hade vi mot Motby kanske de hette? Nåja , något lag från Helsingfors iallafall. De var också bra, fastän inte alla i laget spelar fotboll. Men de hade en sjukt bra anfallare, hon var snabb om någon . Men i den matchen gjorde Jossan ändå ett mål . Det gjorde hon genom något krångel framför målet och det var konstigt, men med ett hårt skott blev det mål. Duktigt Jossan! Men den matchen slutade också 2/3-1 , inte riktigt säker.
Efter matcherna dusch och sen hemresa. I början var vi ganska pigga och så , men mittiallt så POFF, blev alla trötta och somnade. Väldigt skönt att sova i buss , fast jag ändå inte riktigt somnar utan bara slumrar till sådär snabbt. zZzZzZZzZzzz...
Vi var vid skolan ungefär sådär 3 tiden , lite före . Sen väntade jag och Jossan på skjuts hem med Jossans mamma . Orkade inte ta någon buss eller så, STORA KASSAR !


Sen for vi och köpa nya fotbollskor till Jossan ,
Adidas Copa Mundial

Jag själv har likadana och jag tycker de är jättebekväma och bra, trivs med dem.
De är lite old school ;-)
Nåja kom hem efter det, packade upp väskan och satte mej här . Surfade lite runt och sen for jag till en sportplan här nära med Jossan för att "peippa" och leka med bollen . Det var helt kul. Efter en stund blev vi fler och fler, stod ganska länge och hade leken "reve" med Nicke , han var ganska kul ^,
Sen for alla hem , även jag.

Såå , nu sitter jag här och skriver och funderar på hur man ska fixa egen layout på bloggar och lite andra små grejer , som t.ex. hur man får linkar till sin blogg. Så om nån vill skriva och hjälpa mej så SNÄLLA , do it <3 sku verkligen behvöva det.
Men det var allt för mej nu , tack och hej!

Mandy

Shenareee

Publicerad 2008-09-21 14:49:05 i Dagbok,

Uttråkad uttråkad uttråkad uttråkad! Jag har inget att göra , alla är borta någonstans och jag är uttråkad . Kom just från duschen efter att jag varit på en 1 timmes länk. På länken tappade jag bort mej , grattis jag! Skulle länka vid sandgroparna ovanför langansböle , vilket jag inte gjort på flera år , så jag sprang upp dit och länkade på en stund , när jag mittiallt märkte att jag inte kände igen mej hur jag än försökte . Så jag fortsatte att springa på och tänkte att kanske jag skulle pröva att svänga av ditåt för ditåt borde ju langansböle vara. Men som tur gjorde jag inte det för då skulla jag inte sitta här tror jag, skulle nämligen ha sprungit åt fel håll . Lokalsinnet på topp! Nåja, före länken steg jag upp 1 tiden , lite före och åt lite , annars skulle jag ha dött av hunger så. Och sedan bytte jag om och for ut.

Nu ska jag böra laga mat , måste bara vänta på att min bror kommer och hjälpa för jag orkar inte laga maten ensam. Jag funderar på att cykla in till stan och se på en fotbollsmatch efter att jag ätit så. Måste bara ringa Ewe först och se om hon joinar :) Och ja så måste jag tänja för annars är jag som en stolpe imorgon . Och det är inte bra för vi har skolfotbollsturnering i Pargas imorgon . Ahh skönt slipper hela skoldagen ! Men nu mat/tänjning. Tjolahopp!

Mandy

Slö!

Publicerad 2008-09-20 22:28:41 i Dagbok,

Idag har varit en väldigt slö dag !

Vaknade 12 tiden efter en 11½ timmes sömn , gud vad skönt! Var ju riktigt pigg då. Gick i duschen och stod där länge och sen städade jag badrumme , hela , vilket också var skönt eftersom att jag fick det undan. Efter duschen klädde jag på mig mina STORA gråa mjukisbyxor byxor, vit topp och mammas stora svartblåa tröja, sköna kläder. och sen , utan att egentligen vara hungrig gick jag och äta , åt olika sorters bröd , hittade inget jag egentligen villa ha , och drack mjölk. Undertiden dammsög min bror sitt rum , vilket ledde till att jag kände mej skyldig till att städa mitt. booriing. well, när det var avklarat fick jag mer jobb, skala potatiiiiis , tjohoooooo . när jag äntligen jobbat klart for jag till jossan. vi kollade 2 and a half men på deras überstora tv, wauu :) sen hem igen och äta och efter att vi ätit berättade mamma efter 100 om och men att hon funderat på att skaffa en hund , och jag , som alttid velat villa ha en hund , hoppade upp och ner i min stol . Glad blev jag faktist! Efter maten satte jag mej direkt ner vid datorn och sökte på hudan hundras vi skulle kunna ha och var jättejättejätteglad. Jag kom fram till att jag ville ha en Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Jättesöt. Min kompis Mimmi har en sådan och den är jättesöt och god, den heter Arne . Awws , hih . Längtar tills att vi skaffar den , hoppas vi faktist gör det sen också. Efter sökandet for jag till Jossan , vi kollade lite two and a half men och Gossip Girl . Sen till Lina , där talade vi ganska länga först tills vi bestämde oss för att sjunga singstar . Riktigt kul ! Sen blev vi hesa och då kom jag hem för att vara med mej själv och angsta. Egentligen skulle jag bli där övernatt men jag kände att jag måste vara för mej själv lite så det var väl bäst att jag kom hem till min egen säng. Min säng är faktist ungefär den skönaste sängen jag vet, den betyder massor för mej , fast det bara är en säng, och fast Susku säger att hennes är skönare :) Snart far jag och tittar på någon serie , Gossip girl / two and a half men , efter att jag hört på min angstmusik till slut.

Bilder:


Jag just nu




Min älskade säng <3

Det var allt för idag. hejs !

Mandy

Marknad, Dag 2.

Publicerad 2008-09-20 21:58:53 i ,

Tyvärr kommer det inga bilder för vågade inte ha kameran med mej.

Dagen började med att jag vaknade 10, villa sova längre men det gick inte. Var ju ledig så.
Steg upp , tog en dusch , en lång dusch. Sen kom jag till datorn och satt här till kanske sisådär .. 12? Satt och chattade med Susku massa onödigt och kul. Sen åt jag , efter att jag funderat på det ca. 1 timme! satt här igen och funderade på dagens outfit till kanske 3 , klädde på mej och for sen till Susku. Vi cyklade till stan, till marknaden och gick och äta till kinastället. Namnamnam! Sen gick vi omkring och gjorde vad vi gjorde , vi var riktiga änglar ! Snart kom jossan o så hängde vi med henne och Ewe och Fia . kulkulkulkulkul , vi gick omkring och efter en stund gick vi därifrån och träffade massa mänskor som hade kul och så. Och sen efter en stund kom Robbe och massa andra dit , hängde mest med Jossan på kvällen , tack för allt <3 Vi gick omkring och så . Sen , så som jag och Susku hade bestämt i förväg gick vi iväg för att åka twister (en karusell) och shit vi var slöa och vi fick 2 extra varv , det var skitkul ! Sen gick vi tillbaka till alla mänskor och var sociala . Vid ett skede fick jag ett närvsammanbrott och blev arg/lessen och gaah , inte kul. Ni som vet, ni vet, inga fler behöv veta! Runt 12 tiden , lite före, träffades jag susku och jossan för att cykla hemåt. Jag och Susku hade våra cyklar vid min pappa och Jossan vid skolan , och sen cyklade vi hem . Susku cyklade hem i förväg för hon hade bråttom , jag och Jossan orkade inte hänga med , iallafall jag var skittrött så. Påvägen hem pratade jag och Jossan om allt från himmel till jord och jag grät hela vägen hem , vilket hon inte visste något om. Tycker om dej ! Var hemma kanske kvart över 12 , och hoppade direkt i sängen och somnade direkt huvudet föll mot dynan . SKÖNT!

Så det var ungefär vad min marknad gick ut på. Helt chill men inget speciellt :)

Mandy

Marknad , Dag 1 .

Publicerad 2008-09-18 22:06:25 i ,

TJOOHOOO MARKNAD !
Idag for jag till stan , till marknaden så att jag var där 9 . så sålde jag emma och sarah våra lotter på ca. 3-4 h , och nerverna var helt slut efter det! efter det gick vi omrking och kollade , hände inte så mycket och det var KALLT ! bbbrrrrr..
Sen träffade jag jossan ewe fia lina och flera, vi gick omkring , samma sak igen , gick till skolan imellan och värmde oss och så. Idag var det egentligen inte så hemskt kul. Men imorgon får vi hoppas på mer happening!

Ja det var väl nästan allt i kort. Nu orkar jag inte skriva och ska bege mej av för att se på antingen L-word eller Two and a half men . sköönt att bara slappa nu läänge när jag inte har någon skola imorgon , GUD vad skönt ! så hejssvejs , skriver mer om marknaden senare !






Typiskt marknadsväder !















Köpa Brilloor














Vi hade ju typ kuligast ;>
















Samu var söt på matchen ! :>








De var typ de enda som var något att se . så nu går jag , heidå!



Mandy

Rulla lotter när du e riktit glaaaa :D

Publicerad 2008-09-17 20:26:03 i Dagbok,

Idag har jag rullat lotter i ca 2 h ! gah , inte riktit min varithobby men det gick , har börjat med marknadsprojektet så.
Men Emma var nog ändå den som tappade närverna mest på rullandet.
Idag skulle jag också spela match , men när jag kom hem från skolan och lade mej i sängen för att titta på 2 and a half men kändes det som om mitt huvve skulla ha sprängts, BOOOM ..
Men jag bestämde mej för att iallafall fara och stöda mitt lag genom att fara och titta på matchen, som inte slutade så som jag hade hoppats. Nämligen slutade den med en stor förlust , 12-0 till Puiu som vi spelade mot . De är faktist ett väldigt bra lag!

Före matchen for jag och mamma för att köpa en plattång , eftersom att jag klämde sönder min gamla (A)
sådan köpte jag →
Riktigt bra är den nog, Braun Proffesional tror jag den heter.


Imorgon far jag runt 9 till skolan och börjar sälja lotter med Emma och Sarah , TJOHO!!!
längtar riktigt.

Och så måste jag ju visa resultat från plattången :
Plattat och klart ! den duger bra för mej.


Jaa , det var ungefär allt för mej .
och ja , så måste jag ju nämna , att i matchen idag så dömde domaren MÅNGA fel. inte bra!

Men nu ska jag välja vad jag ska ha på mej imorgon och sen börja gå till sängs!
Godnatt .


Mandy



Trött!

Publicerad 2008-09-16 20:39:16 i Allmänt,

Usch, det är hemskt, nu när det har blivit trött är jag , och säkert många andra , trött hela tiden! det är så tråkigt att gå omkring och vara trött och vara i sin egen lilla värld. Men det går , och ändå fösöker jag gå och sova tidigt osv.
Och det känns också alltid som om jag inte alls skulle orka laga läxor , det känns lixom som om alla vitsord bara banar neråt, fast de troligtvis inte gör det! Hoppeligen.

Och från en höstlig sak till en annan , snart är det MARKNAAD!
Idag är det tisdag , imorgon onsdag=tivoli ,
sen torsdag = MARKNAAD,
sen fredag = MARKNAAAAAAAAAAAAAAAAD !!
Ghad så man har väntat !
Och som vanligt har vi skolprojekt att jobba på marknadsdagarna, och jag fick ett ganska bra jobb, snabblotteri!
Man behöv inte jobba länge eller intensivt , bara man sålt sina lotter i tid går allt bra.
Och på fredag, FIEEST !! :D eftet marknaden kommer det säkert in bilder om jag vågar riskera att ha med min kamera.

Och från en glad sak till en annan ;)
Idag har jag varit tillsammans med Robbe♥ 1 år !
Vad jag fick av honom var ett nomination armband och en bit ! wauu<3 →




Men enough of that , nu ska ja börja fara o sova ! så jag inte är såååå trött imorgon igen , och jo , så måste jag göra spanska läxan , gah!

Heis sveis ! «3

Mandy

Söndag morgon , 10:04

Publicerad 2008-09-07 09:59:13 i Sport,

Flipsyde - Someday
Someday we gonna rise up on that wind you know ,Someday we gonna dance with those lions ,Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin' ,They tellin' me it's all good just wait ,You know you're gonna be there someday ,Sippin' on Jim Beam ok ,Gotta get these things one day ,Till then do another line you know ,Searching for that other high ,Stop or I gotta steal then steal ,Kill or I'm gonna be killed ,I got a sack in my pocket ,Conscious yellin' drop it ,You know we're gonna lose it someday ,And we tryin' to hold it all together but the devil is too clever so ,I'm gonna die you gonna die we gonna die Someday one day I said ,Someday we gonna rise up on the wind you know ,Someday we gonna dance with those lions ,Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin' ,Try to lie but it ain't me Ain't me ,Try to look but I can't see ,Can't stop right now cause I'm too far and I can't keep goin' cause it's too hard ,In the day in the night it's the same thing ,On the field on the block it's the same game ,On the real if you stop then it's no pain but if you can't feel pain then it's no gain ,Rearrange and you change and it's all bad and you try to maintain but you fall back ,And you crawl and you slip and you slide down ,Wanna make it to the top better start now ,So I hold my soul and I die hard ,All alone in the night in the graveyard ,Someday one day I'm gonna be free and they won't try to kill me for being me ,Hey someday ,Someday we gonna rise up on that wind you know ,Someday we gonna dance with those lions ,Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin' ,If you know how this is ,Gonna see it's not that easy ,Don't stop get it till it's done ,From where you are or have begun ,I said keep on try a little harder to see everything you need to be ,Believe in your dreams ,That you see when you're asleep ,Someday we gonna rise up on that wind you know ,Someday we gonna dance with those lions ,Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'

Godmorgon !

Konstigt , det är söndag morgon, tidigt (veckoslut) och jag är vaken ! jag har börjat sova kortare märker jag. gick och sova rung halv 1 tiden och är redan påklädd. kanske det beror på att jag vet att om jag inte skulla ha stigit upp skulle jag ha fått bråttom. Jag ska till min mormor och mofar idag och min mormor fyller år<3 84 tror jag hon blir , grattis :) Ska dit och äta hennes underbara mat och bara hänga med släkten. Min moster och hennes man kommer också dit.

Efter mommobesöket ska jag antagligen vara med kompisar i lankka, några österbybor skulle kanske komma hit så. Kanske kolla en film eller bara prata, chillchillchill :)

Bilden är från Januari tror jag , men de människorna + alex >>

Denhär veckan har annars varit väldigt "fotbollig", har spelat fotboll nästan varje dag:
Söndag: Match mot HooGee i esbo med EIF , resultatet 0-6
(BRA LAG!)
Måndag: Träning
Tisdag: Skolfotbollsturnering i Grankulla , resultat : EHS-Norsen 3-, EHS-Grani 5-1, EHS-Åshöjden 3-0 , altså vann vi turneringen och kom med till nästa "kval?" JEE!
Onsdag: Hemmamatch mot FC Kontu Sininen , resultatet 0-0 vilket är helt bra eftersom vi förlorade dem senast.
Torsdag: iingen foootboooll.
Fredag: Träning
Lördag: Hemmamatch mot FC Loviisa , resultatet 1-1 men alla i publiken , även Lovisas tränare tyckte vi borde ha varit värda vinsten
Söndag: iingen foootboooll. MOMMO >> EIF F-94
Riktigt kul vecka , tack flickor!


Denhär veckan har jag också shoppat lite (A) har varit hos min pappa i stan så resultatet blev:
En grå tröja, en stor vit t-skjorta , GULA strumpbyxor , underkläder , armband och ett hårspray!

Så idag har jag blandat ihop ungefär allt det jag shoppat : min vita stora långa t skjorta, strumpbyxorna, tröjan , armbanden och så hårspray förståss. Håret har jag flätat i 2 flätor med en skarf inrufsad :)




Dethär veckoslutet har jag annars bara tagit det lugnt, har varit så trött hela veckan.
Fredag var jag i Seppälä med Ewe , träning och sen hem och kolla The L-word me jossan :)) båda somnade !
Lördag spelade jag match , kom hem och Jossan kom hit,sen kom Robbe och då for Jossan hem (Robbe hade med en WESC t-skjorta han köpt till mej <3<3<3<3<3 (A) )
Sen for han hem , då for jag till Lina (där var Jossan också)
och sen efter en timme kanske hem igen och kolla TV och chilla.
Altså väldigt lugnt!



BTW, några härliga sånger för mej just nu är:
Flipsyde - Someday
Matisyahu - Jerusalem
Missy Elliot - Chin-a-Ling ;)
Ali & Gipp - Go ahead
Kapten Röd - Stjärnorna finns här

Namnamnam <3


Aaah , me luv<3

Ooh , iih , ooh , ah ah ;) ewe <3



Men nu ska jag gå och äta och meddela till mamma att jag är vaken!
Ciao.



Mandy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela