Amanda

Skottlossning

Publicerad 2009-12-31 11:28:36 i Allmänt,

Usch, igen har det hänt. Men nu i köpcentret Sello i Esbo . 4 personer har avlidit och gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Här kan ni läsa mer , men det är tyvärr på finska .

Färdigshoppat för iår då !

Publicerad 2009-12-31 00:01:03 i Dagbok,

Det låter ju rätt så  lustigt. Tänkt att vi nu har inlett den sista dagen på år 2009, skönt eller tråkigt? Skönt skulle jag gå för. Att få en ny fräsch start är alltid skönt. Men nu vill jag inte påpeka att det gågna året varit dåligt, nej! Utan tvärtom , det har varit riktigt bra men man får hoppas på att det kommande året blir ännu bättre bara.

Dagen har jag spenderat med bästa vän Jossan i Helsingfors med shopping, sen hos henne med hennes kille framför TV:n var vi först kollade film och sen en bra ManU match. 5-0 , inte illa killar !

Men nu ska jag äta upp mina flingor och sedan krypa ner under täcket och titta på många avsnitt House innan jag somnar .

Hoppas ni har haft en fin början på sista dagen på detta år !

Gammalt

Publicerad 2009-12-29 22:11:19 i Bilder,

Har nyss gått igenom en hel massa bilder så jag tänkt visa er någon enstaka :



Favorit!

Publicerad 2009-12-29 21:50:34 i Bilder,

Eftersom att jag inte har mycket att berätta eftersom att det enda jag gjort de 2 senaste dagarna är att jag har jobbat och tränat , så tänkte jag visa er en av mina favoritbilder på denna planet :


Hope you don't mind, Isabel.

Proppmätt&propptrött

Publicerad 2009-12-27 01:10:03 i Bilder,

Så känner jag mej nu. Har varit till min moster som bor i Åbo idag för att äta ännu en julmiddag. Min kusin, hennes barn och man som kommit från Sverige nu över julhelgen var också där, och oj vad barnen är söta ! Jag har inte sett dem på flera år, så den yngsta var en riktigt liten bebis senast när jag såg henne. Och nu är jag påriktigt sprickfärdig.

Annars är jag på landet nu. Jag och min bror kom hit efter Åbo, och nu har vi fått en hel del julklappar till. Jag har t.ex. fått min efterlängtade Diorshow mascara, 3 nomination bitar , en datorväska, underkläder och lite annat smått och gott.

Gårdagskvällen/natten/morgonen blev lång. Vi höll på så länge så att jag först gick och sova runt 7 i morse. Och så vaknade jag 11 , vilket betyder att jag fick sisådär 4 timmars sömn inatt. Så småningom somnar jag nog här framför datorn så kanske jag borde sluta. Men vad jag kan säga är att jag hade en riktigt bra kväll igår ! Jag hade lite förväntningar som inte gick i uppfyllelse, men kanske nån annan gång, förhoppningsvis. Fniss* , som Susku brukar skriva (;

Juldag

Publicerad 2009-12-25 16:11:49 i Allmänt,

Och så hade vi julaftonen över. Riktigt skönt egentligen, men på ett sätt tråkigt eftersom att det är ett helt år tills nästa julafton.

Ikväll blir det festas med några vänner, och imorgon ska jag antagligen åka till Åbo till min moster och sen till landet för att fira jul en andra gång med min pappa.
Men nu , gotta run för jag ska äta ! :)

Lyckat!

Publicerad 2009-12-24 22:22:08 i Allmänt,

Min julafton har varit riktigt trevlig. Vi har umgåtts och ätit fantastisk julmat så det nästan kom ut genom öronen och annars bara haft det mysigt. Och julklapparna är jag också riktigt nöjd med. Jag tänkte visa er vad jag har fått. En liten parentes som jag kan tillägga är att dessa är de julklapparna som kommit från mammas sida, sen får jag julklapparna från pappas sida när jag träffar dem nu på veckoslutet :)


Skålen + 1 kg och 475 gram choklad. Jag har så det räcker ett år framåt !


En muminmugg som jag fick från jobbet. Jättesöt ju!


4 st sånahär kaffekoppar


En Calvin Klein parfym & en deodorant + ett shampoo


En lykta man hänger från taket, verynaajs ! Tack Ewe <3


2 skitfina halsband ! Tack J, S & L <3

Soon!

Publicerad 2009-12-23 22:10:36 i Dagbok,

Ojoj hörrni ! Snart är det ju jul.. Om ganska precis 1 timme och 18 minuter kan man säga : idag är det julafton. Någon annan som inte alls har fått julkänsla ännu? Det känns inte alls så för mig. Okej , lite känsla fick jag nog när jag satte och klämde på paketen under granen, det hör ju till, right?

Idag har jag annars varit på jobb, svettat på zumba (zumpa Susku ;> ) och druckit glögg och fått julklappar med the fantastic four, hihi. Riktigt bra dag helt enkelt. Dessutom var det skönt att komma ut ur huset och fara på jobb eftersom mor min är tokig med alla julförberedelser. Eftersom att det första jag hörde i morse var :
-MANDAAA ! Ut och skotta snö, NU! , så kom jag fram till att jobb passade bra idag. Dessutom hade vi en liten mysig julfest där efter, och vi fick alla varsin julklapp, vilket faktiskt fick mej på jättebra humör, jag hade inte alls väntat mej något.

Men nu pladdrar jag på om saker som inte alls är intressanta, det är bara skönt att skriva av sej idag, och idag är en sån dag . Ha det gött !

Påminne!

Publicerad 2009-12-22 21:21:41 i Dagbok,

Äntligen fick jag fara och åka bräde idag, och det var härligt! Jag , Evelina och Wilma var till Påminne, ett skidcenter här nära, och jag fick en så bra känsla inom mej direkt då jag fick bindningarna fastspända. På sportlovet ska vi ju till Idrefjäll och åka, så det kommer att bli awesome!

Du som undrade över dansfilmen, så jag lägger upp den hit så snabbt jag fått den . Dansen är mer skämtsam än sådär "snygg" , men enligt mej är den riktigt underhållande. Tack för den fina kommentaren (:

Stortrivs

Publicerad 2009-12-20 23:14:52 i Allmänt,

VÄDRET ! Så härligt att vara ute i snön med varma kläder och bara hoppa och vifta så att snön yr. Åh, jag kan inte säga att jag ogillar det precis. Dessutom får man ju åka bräde. Jag och min Jossan tänkte fara och åka imorgon , någon som hänger på? ;)

Tappar hoppet

Publicerad 2009-12-20 13:06:47 i Allmänt,

Jag börjar ge upp nu . Då man inte får någon feedback till det man gör känns det så onödigt. Det känns tråkigt!

Lugnt

Publicerad 2009-12-19 23:36:37 i Bilder,

Denna lördagskväll har varit lugn och skön med två favoriter, glass och tortillas . Visst hoppades vi på lite kontakt med omvärlden , men vem vill inte ha någon att skicka med som piggar i dessa mörka tider, haha! Så poetiskt..


Vi tre för 4-5 år sedan, hihi!

JULLOV!

Publicerad 2009-12-19 13:34:01 i Youtube,

SKÖNT ! Så efterlängtat och så härligt, bättre kan det inte beskrivas tycker jag .
Nåja, men jullovet börjades med först mys hos Sofia, sen träning och på kvällen festas. Hur kvällen slutade var ju inte riktigt planerat, men riktigt bra blev det ju . Jag kom hem runt 1400 idag efter att ha proppat i mej en massa spaghetti.
Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt tror jag, mysa och så. Men nu måste jag städa lite och fräscha till mej lite. Ha en fin andra jullovsdag !




Min favorit julsång. Jag har så fina juliga minnen av den eftersom att det är min mammas favorit julsång också. Så den spelas alltid här hemma runt julen . Mysigt!

Om en vecka..

Publicerad 2009-12-17 19:59:42 i Bilder,

Har vi ju julen här ! Jag ska äta massor och umgås med familj och släkt ! Härligt ju. Och längtat har man ju också länge.

Idag hade vi annars julfest ju! Det var riktigt lyckat. Som sagt dansade jag med i två olika danser , uppträdanden lixom, och det gick riktigt bra. Nöjd är jag nog. Men jag väntar på att visa filmer för en av mina kompisar filmade med en riktig filmkamera så jag tror den filmen är bättre , bara jag får den så (:


En väldans fin bild på mej som Jossan tog. Tack ! (;

Onsdag

Publicerad 2009-12-16 21:49:15 i Dagbok,

Så jäkla skönt ! Nu är sista "vanliga" skoldagen över innan jullovet. Imorgon har vi nämligen julfest och på fredag är det julkyrka och sen smäller det ju!

Jag har hunnit med en hel massa idag. Varit till både min farmor och min mormor och varit och simma. Det var jätteskönt att vara och simma efter en så lång tid sen sist. Dessutom köpte jag ju 10 gångerskort så det ska bli regelbundet! Nice ;)


Imorgon ska jag och några flickor dansa till när Mimmi, Alicia och Elin sjunger Beat It. Det blir nog riktigt bra har jag på känn! Jag kan lova att det kommer film på antingen den eller sen Backstreet Boys dansen jag också är med i , eller så kanske båda (;

Härligt!

Publicerad 2009-12-15 15:37:09 i Bilder,

Jag måste nog erkänna att jag faktiskt har börjat gilla dethär vädret, bara man inte måste stå ute länge och frysa i kylan. Det är så stämningsfullt och fint såhär vid juletiden, hihi!





En lite udda grej hände idag när jag och min hussagrupp var till en restaurang och åt från skolan. När några av killarna skulle beställa mat, så föll mitt i allt en av killarna ikull. Han damp av. Usch , det var hemskt ! Sen när man vaknade visste han ingenting om vad som hade hänt. Så ambulansen kom och förde honom till sjukhuset. Men nu mår han i alla fall bättre, som tur!

Måndag

Publicerad 2009-12-14 20:03:18 i Dagbok,

Denna måndag har för mej bestått av skola, illamående och yrhet i simhallen, Michael Jackson dans och så har jag läst Så länge vi båda andas. Grym bok ! 4 boken i The Twilight Saga. Jag borde ha den klar imorgon, men det kan bli lite spänt. Så jag får fundera ut någon slug lösning.

Annars är ju vädret ute för härligt, aningen kallt bara. Nu är det bara att hålla tummarna för att vädret håller i sig tills julafton , för hur härligt skulle det inte vara med en vit jul i år? Och dessutom skulle man ju möjligtvis få spendera jullovet i backen fastspänd i snöbrädet. Jag längtar så!

Men nu kommer det ju DWH i tv:n , och det är kvällens höjdpunkt. Njut ni också!

Veckoslutet

Publicerad 2009-12-13 18:32:51 i Dagbok,

Jag har inte mycket att berätta om det. På fredagen var jag och några flickor hos Sofia och bakade inför lördagens julmarknad, på lördagen var jag på jobb och sen på kvällen till Ewe för myys och idag har jag jobbat i princip hela dagen . Nu är jag trött, förkyld och har en grym hosta. Bu för det ! Så småningom blir det skräckfilm i Gläntan med åtminstone Susku och Reidar, kulkul !
Vad ska ni hitta på ikväll?


Jag var grym och stal en bild av Sofia , hoppas det är okej? (: Från fredagens bak.

Favoritlåt

Publicerad 2009-12-10 21:45:17 i Youtube,


Min favoritlåt för tillfället.

PS. New Moon var riktigt bra, speciellt när jag är riktigt insatt i själva storyn !

Torsdag

Publicerad 2009-12-10 17:18:27 i Film,

Nu efter skolan kom några favorittjejer hit. Vi bakade tacopaj och mös/sov sen här i min säng . Riktigt passligt för en sånhär höst (VINTER!!!) dag. Sånt gillar jag .
Ikväll ska jag och Jossan fara och se på den efterlängtade New Moon. Oj, jag hoppas faktiskt att den lever upp till mina förväntningar, vilka ju nog är ganska höga.

Gymnasiet

Publicerad 2009-12-09 16:00:52 i Dagbok,

Vi var på besöksdag dit idag, och jag vill börja nu! Stämningen var på alla sätt mycket bättre, mycket lugnare och så. Dessutom verkade alla trivas där, och det gör många ju verkligen inte i högstadiet.
Vad jag planerade idag är att försöka fara på studieresa till Auswitch i början på 2011. Det skulle vara intressant, roligt och känsligt. Lite tidigt planerat kanske, men jag hoppas på att det går igenom.
Men nu ska jag vila, mitt huvud bultar och jag är hemskt trött. Usch ! Ha det fint.


DANCEDANCE

I-lands problem

Publicerad 2009-12-09 06:27:06 i Allmänt,

Sitter här hemma i min säng nu och funderar om jag ska lägga på mej ett par svarta leggings eller ett par mörkblåa jeans. Fan. Jag kan inte bestämma mej ..

Godmorgon annars !

Hemma

Publicerad 2009-12-08 20:56:36 i Dagbok,

Idag har jag varit hemma från skolan. I morse när jag vaknade hade jag grym huvudvärk och var sjukt trött. Så jag gick tillbaka och sova.
Andra gången jag vaknade mådde jag ännu sämre, hade nämligen sjukt i armarna och ryggen , plus ännu det jag hade tidigare. Och så har jag dessutom mått lite småilla hela dagen. Men imorgon ska jag nog dra mej iväg till skolan igen. Vi ska ju på besök till gymnasiet så.
Annars har jag, Jossan och Susku smällt i oss lite mindre än ett halvt kilo godis per man och sett på My Sister's Keeper. Så jäkla fin film ! Vi alla låg här och snyftade så att kuddarna (nästan) är dygnsura här i min säng. Men den är mycket sevärd ! Ett filmtips till .
Nu ska jag antingen titta på The Notebook (tack Amanda för tipset) eller på 90210. Kanske det blir lite mer snyftas. Ha en fin kväll alla!

Bild härifrån


TRÖTT

Publicerad 2009-12-07 22:38:54 i Dagbok,

Det är jag nu . Har inte hunnit äta något idag mellan alla träningar och uppvisningar så jag mår uselt och vill sova, men nej . Läxorna säger stop från att krypa ner i den varma, mjuka sängen.
Jag vill sova ! NU..

Filmtips

Publicerad 2009-12-06 18:52:43 i Film,

Någon som har några att dela med sej? Jag är nämligen rätt så filmsugen , gärna något sorgligt. Känner för att gråta lite :)

Så om ni skulle vara så snälla att ge något tips så kan jag ju också dela med mej till er :

Igår

Publicerad 2009-12-06 15:33:46 i Bilder,

Såhär såg jag ut igår:


Den SVARTA volangklänningen jag har på mej köpte jag nu i veckan från Lindex, jag gillar !

Självständighetsdag

Publicerad 2009-12-06 13:05:56 i Dagbok,

6 december , Finlands självständighetsdag. Har ni finländare några speciella traditioner för just denna dag? Vi i min familj har egentligen inte. Eller vi brukar äta lite finare och om man har lust , så titta på balen . Det kommer jag nog antagligen att göra ikväll. Jag gillar att sitta och titta på allas klänningar.

Men nu ska jag byta om och sen ge mej av till fotbollsträning. Ska bli skönt att springa lite!

Bajs.

Publicerad 2009-12-06 00:16:25 i Allmänt,

Så mår jag , just nu! Inte pga alkohol eller något sådant , utan pga huvudvärk, sjukt i magen och ryggen och benen och alltihop. Dessutom är jag lite nere, varför är jag inte helt på den säkra sidan med , men jag har mina aningar. Har ni nångång så? Att ni är ledsna men inte vet varför , eller är det bara jag som är konstig?
Nu ska jag se på One Tree Hill och gråta.

Godnatt!

Lördag

Publicerad 2009-12-05 12:29:31 i Dagbok,

Skönt att ha fått sova länge, äta en flott frukost med stekta ägg och smörgåsar och bara ta det lugnt. Men nu kom slavdrivaren mamma hem (skämtosido) och påminner mej om att det är min städtur, + att jag ska hjälpa henne med maten. Men det tar bara en stund , och det är ju i och för sej min tur så det måste göras !

Mina planer för ikväll är antaligen fest . Vet inte alls vad det ska för mänskor dit, men jag har i alla fall tänkt ta det lugnt ikväll , dvs inte så vilt festas . Men riktigt roligt blir det väl.

Vad har ni för planer för ikväll? Berätta!


Ha det fint .

AKTIVT

Publicerad 2009-12-04 18:04:16 i Dagbok,

Egentligen skulle vi ha en fotsal träning idag, men det var bara ynka fyra tjejer som dök upp där. Så istället för fotsal bestämde vi oss för för att leka lite, hoppa lite och hänga i ringar och så. Efter ca en timme av det gick jag och Jossan hem , eller Jossan gick hem till sig, och jag gick hela fem kilometer! Sjukt ju. Men det var riktigt skönt, men rätt så kallt om händerna utan vantarna. På tal om kallhet, så usch vad det blivit kallt nu. Än så länge är det usch , men sen när snön kommer blir det perfekt med kyla. Längtar till backen för att åka snowboard!

Ikväll blir det en lugn kväll med tjejorna hos Sarah framför Idol och möjligtvis andra filmer, det får vi se hur det blir. Visserligen hade Sarah stägring idag, men vad gör det. We're gonna crash the sickness party! :D



En bild från när jag och några vänner var och fotades till en fotostudio (:

Ojdå!

Publicerad 2009-12-03 18:10:12 i Dagbok,

Har nu legat och slappat med Jossan och sen Susku och sett på film. Mysigt har vi haft det, sånahär höstdagar gillas ! Men något förstörde dagens mysighet, jo, jag kom nämligen plötsligt ihåg att vi har ett förbannat kartförhör imorgon. Har jag läst? NEJ! Så nu är det ju bara att dra fram geografihäftet och sätta igång med läsningen . Fy för prov/förhör!

På tal om något helt annat kom min bror idag hem från Schweiz. Han och några av hans kompisar var dit på studieresa, och han hämtade hem åt mej en stor Szhweizisk chokladplatta åt mej , och den är ju grymt god!


Säg hej till Kajjen! Om ni ser denna bajshög så vet ni att min vän Emma varit i närheten :)

AWESOME!

Publicerad 2009-12-03 14:05:19 i Bilder,

Oj, Backstreet Boys konserten var faktiskt bra ! De uppträdde jävligt bra live, man kan ju inte ha bett om bättre show , påriktigt . Så om ni vill gå och se någon bra konsert kan jag lätt rekommendera Backstreet Boys .

En kväll jag absolut inte kommer att glömma !

 

Nu ska jag och Jossan äta gott och se på film , hej!

Backstreet Boys konsert!

Publicerad 2009-12-02 13:43:02 i Dagbok,

Det blir det ju ikväll. Jag är så hemskt taggad att det riktigt spruttar om det. Ska skita i allt annat och bara lyssna på musiken och gråta , för lite måste man ju gråta på en Backstreet Boys konsert. Åtminstone till t.ex. I want it that way, ett måste! Vem vi åker med är ju lite humoristiskt, det blir jag , Ewe, Totte, Matte och Robbe. Tss, ni som känner oss förstår kanske det roliga i saken (;

Nu har jag i alla fall proppat magen full med smörgåsar så jag orkar ikväll , det ska bli grymt ! Ha en fin dag alla, för det ska jag iaf.


Då de ännu såg ut såhär var jag uppöveröronenkär o Nick Carter , hihi ;)

TISDAG

Publicerad 2009-12-01 17:32:19 i Dagbok,

Ja, vad har jag nu att berätta? Har just kollat på DWH och Top Model och myst först med Jossan och sen med mamma. Ska nu så småningom börja dra iväg mej till dansträning.

 

Och idag är det ju första december , sjukt .

Och IMORGON, IMORGON ÄR DET JU BACK STREET BOYS KONSERT !!! Jag är taggad !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela