Amanda

Nyårsafton

Publicerad 2008-12-31 00:20:57 i Allmänt,

IDAG ! Året har gått fort tycker jag . Har hunnit göra massa roliga grejer, varit med om en massa nya grejer som jag aldrig gjort förut, både bättre och sämre . Och så har jag mått det bästa man kan må,men också mått väldigt dåligt ! 2 värsta tillfällena var precis efter förra nyåret , mådde vääldigt dåligt några veckor efter det, pga. problem med pojkvän , och det andra var efter min tonsilloperation , var jag mådde väldigt dåligt och spydde med min så sjuka hals, var också en hemsk period . Annars har jag också, somsagt haft det underbart . Kan inte nämna de bästa tillfällena under dehär året , för det har varit så många. Ett datum som varit viktigt för mej , som jag antagligen alltid kommer att komma ihåg är 11 maj ;) Ni som vet , vet vad som är speciellt , ni andra får aaaldrig veta ;D

Men imorgon ska jag ha roligt ! Det har jag bestämt , och det nya året ska börja mycket, mycket bättre än förra året , som började med gråt och gråt och gråt och besvikelse för min del . Jag har till och med blivit tillovad att det inte ska bli lika dåligt som förra nyåret , så det låter ju bra . (:

Men nu ska jag sova, ska vara hos Susku 1200 imorgon då vi ska till stan , so goodnight !


Mandy

Tråkigt ..

Publicerad 2008-12-30 13:01:50 i Allmänt,

Kommer antagligen ha tråkigt hela dagen idag . Har inga planer alls .. Eller på hur saker visade sig igår o i förrgår har jag int (:

Kommer antagligen gå ut och gå något skede, mamma har talat om något hus som ser hemskt ut med för mycke julpynt . Usch , det är fult ! Hellre inget än för mycket . Men vill man ha julpynt för 5 får man väl .


Vårt julbord (:


Mandy

Today

Publicerad 2008-12-29 23:08:52 i Allmänt,

Inget speciellt idag . Var med mamma till Karis , hittade inget så kom hem tillbaka . Jossan kom hit något skede , o vi tog de bara lugnt o gjorde inget speciellt . Robbe kom också hit en stund , o han hämtade väskan jag beställde med honom från Helsingfors idag :D En gammeldagsrosa, liten väska med guld nitar och remmen är en guldked + att den har lite fransar . Skulle lägga bild på den men hittar ingen .. Tråkigt . Men nu ska jag laga varm kakao till mej , har längtat efter det hela dan .

Annars har jag blivit förkyld, såhär passligt till nyåret . Har sjukt hals, nyser hela tiden och min näsa är täppt .
Uschusch.





Godnatt !


Mandy

Gimme gimme ..

Publicerad 2008-12-29 23:01:24 i Allmänt,

Vill ha ngt fint på mej på nyåret ! Har kollat runt nu på olika nätbutiker och kommit fram till att det sku kunna vara gratis att beställa kläder från nätet (:

Allt nytt tills dess sku sitta fint ! Exempel på klädsel  -



Fråga gärna om någon vill veta varifrån ngt speciellt är .



Mandy

Rubriker

Publicerad 2008-12-28 15:24:02 i Allmänt,

Ibland är det jättesvårt att komma på vad man ska ha för rubriker till blogginläggen .
Svårt .

Mandy

Söndag

Publicerad 2008-12-28 12:08:22 i Allmänt,

Tror jag ?

Dålig uppdatering med bloggen men har haft fullt upp !

Men ja , julen firade jag på lande , helt mysigt där . Jag åt , såg på House och läste bok . Juldagen tillbringade jag faktiskt hela dagen , dvs. 12-5/6 med att ligga i sängen och se på House - skönt.

På fredag när vi kom hem från landet for vi via min mormor och drack kaffe . Inte jag då, dricker inte kaffe. Här hemma packade jag upp, fick lite mer julklappar och for sen till Lina . Hon hade fått nytt Abba singstar, så vi sjöng det . 10 tiden kom jag och Jossan hit , o efter en stund kom Susku också, o vi såg på HOUSE , konstigt ;) De for hem 12 tiden , o jag borde egentligen ha sovit men var vaken till 2 och skulle stiga upp 6 så 4 timmars sömn däär .

Så på morgonen startade vi tidigt till Åbo . Vi var klara för att börja shoppa en halv timme före alla butiker öppnade, så vi satte oss på ett stängt Arnolds coffee o halvsov . När vi fick börja shoppa shoppade vi som galningar. Eller så int , men fina saker hittade vi . Jag hittade en blå rock , WESC hörlurar , en halsduk och en väska . Kommer säkert bild nångång (: Vi kom hem med 3ans tåg då vi båda hade helt sjuka ben , o här hemma såg jag på House några timmar .

7 tiden for jag till stan med buss . Busschauffören höll på att köra förbi mej, men sen såg han mej som tur -. dum chaufför ! For till Robbe sen och var där några timmar. Såg på någon film och tog det bara lugnt, var lite trött kanskee..
Nångång sen bestämde vi oss för att komma till mej , o Robbe kom hit en stund , vet inte alls hur länge för jag somnade ett skede (A) . Så jag halvsov när han for och somnade sen ordentligt . Men så blev jag väckt av att min brors en kompis fylleringde mej -. TACK ! Nåja, somnade om sen igen efter en stund .

O nu sitter ja här , efter att ha sovit kansk 11 h . Hihi (A)


Så ser de ut , wau !


Men nu ska jag gå i duschen , sen sa mamma att ja sku duka eller ngt , min styvfars släktingar kommer hit idag så.



Mandy

Julklappar

Publicerad 2008-12-26 23:17:07 i Allmänt,

Fick en till parfym till julklapp , Sarah Jessica Parkers - Covet . Wau !


Reklambilden är dessutom härlig ; O


Men nu och sova , ska upp 6 imorgon , till Åbo och shoppa med Susku . Fick en trevlig summa julklappspengar såå !

Godnatt .


Mandy

Yes

Publicerad 2008-12-26 20:50:29 i Allmänt,

Ha int skrivi , ha vari på lande o fira jul o på pappas laaaptop funkar de int att skriva inlägg ti bloggen - retard dator !
Ha fått massa fina julklappar o äta MASSOR ! :| shit..
O dehädedä Jossan e här så ja ska int skriva , heis <3

Mandy

Övermorgon

Publicerad 2008-12-22 21:55:17 i Allmänt,

I övermorgon jul då . Excited !

Idag vaknade jag runt 12 , lagade mej klar och 1 stod jag utanför säästö pörssi igen för att sälja julgranar , tråkigt och kallt var det, men Jenny var iaf med idag (:  Sen hem och se på House , har blivit fast i det ! 5 tiden for jag med Susku till stan , sku träffa Robbe , o sen träffa vi Nico , Marko o lite andra . Av Robbe fick jag en jättefin julklapp , en Burberry parfym , o den doftar jättegott ! Namnamnam . När vi kom hem for jag o Susku via här , tog J:s , L:s o S:s julklappar o for till Susku . Dit kom sen J o L , o så gav vi julklapparna till varann . Jag fick av Jossan en jättefin vitgrå randig tröja , som jag valt själv (A) , av Susku en blå tröja med knappar , fiin ! , och av Lina en härlig orange mössa . Tacktacktack ! Om min jul fortsätter såhär med julklappar behöv jag kanske inte shoppa på rean ;) Okej kanske ändå .



Men nu ska jag se på House igen , och be att min bror lägger mer avsnitt till min HD (: Godnatt <3


Mandy

Dead & Gone

Publicerad 2008-12-21 19:09:25 i Allmänt,

Endel människor tror jag faktiskt man sku må bättre utan . Men svårt när man ändå tycker så jävla mycket om dem .



Mandy

Julgranssäljning

Publicerad 2008-12-21 15:24:05 i Allmänt,

Usch vad det var kallt ! Uschushcusch ! . Sofia sku egentligen vara med, men hon har hög feber och har haft länge (krya på dej) så hennes pappa Rabbe var där, och så var min mamma. Tråkigt var det . Och kaaallt ! Kände int av mina tår när jag for hem . 3 julgranar gick det åt . Jeap

Annars är jag tydligen en tråkig och sur person. Tack för att du gör mej ledsen hela tiden. Jag själv anser mej inte billig , och därför anses jag väl tråkig . Men herregud , man är ju tråkig om man är billig o far med vem som helst o int alls e svår att få -. Nåja , men tack iallafall . Gör allting mycket bättre med detdär ..


Mandy

Första morgonen

Publicerad 2008-12-21 12:19:56 i Allmänt,

på JULLOVET !!

Sov till ca halv 1 , ihi . Ska om 45 minuter och sälja julgranar för laget , så ni som bor här nära , kom till säästö pörssi mellan 14-16 så får ni köpa fiiina julgranar av mej ;)

Gårdagen blev helt okej . Vissa skeden bättre än andra . Annars var det kul att dansa ju ! Länge sen sist :)

Men nu ska jag äta och klä på mej , sen fara ivääg -. usch!

Mandy

Koop

Publicerad 2008-12-19 07:47:48 i Allmänt,

Koop Arponen vann idols, vilket jag tycker är bra ! Han hade mycket bättre röst än Anna , tvåan .
Han har dessutom jättebra English accent , inte såndär finne engelska ..


Ett klipp på honom från finalen , när han sjunger I have never seen the rain .


Mandy

Och igen..

Publicerad 2008-12-19 07:42:32 i Allmänt,

I skolans datasal, känner mej lite som om jag sku vara här hela tiden .

Vi sitter här nu hela klassen , ser på Get smart och äter bakverk , men ingen hänger typ me i filmen , för alla sitter , precis som jag , på datorn :) dessutom har de flesta väl sett filmen . Undrar varför vi sku se på just den då , men det var den min lärare satt på , när vi ändå har sådär 50 filmer , tog min externa HD med , så där finns det så det räcker.

Annars är jag uttråkad , och mår snart illa för jag äter så mycket sött nu :) Och så är det risgrynsgröt idag till mat ! Det måste jag ju orka äta mycket av . Nästan alltid när jag äter julgröt får jag sån julstämning .

Usch , det är hemsk för det känns inte alls som jul än ,  när det inte finns någon snöö :( det var någon cm snö för någon dag sen , men den smalt bort samma kväll . Jag har ännu 2 julklappar kvar att köpa , men jag vet vad som ska köpas så de e luugnt ;) .

Nu kom Henkka, vår lärare in riktigt andfådd, undrar vad han gjort ;)

Men nu kanske jag ska kolla lite film igen . Heisveis !



Mandy

Julstädning

Publicerad 2008-12-18 20:31:32 i Allmänt,

Efter jag var i datasalen , gick jag o Susku till bollhallen. Där väntade vi på mer volleyspelare , men Tavga var den ända som kom , så det blev ingen träning för oss. Vi satt där i omklädningsrummet ca. 1 h . Imellan gick vi ut och talade lite med P94 fotbollslaget i Ekenäs . 4 tiden for vi hem , jag o Susku med hennes pappa . När jag kom hem åt jag snabbt, och har städat sen dess till nu . Mamma ville ha hjälp med julstädningen , så jag tvättade alla skåp in och ut i köket , och så har jag dammsugit mitt rum och också torkat golvet här, så nu är här rent och fint och det doftar dessutom rent . Skönt är det . Borde imorgon bara få ut mina sängkläder och sen byta lakan så sku allt vara bra !

Igår köpte jag nya skor, och de är härliga! De är sådär beige-rosa med svart spets, från wild shoe . Och billiga var de också . Hade sett dom i tidningen tidigare, och tyckte då ren de var fina. Men när jag såg dem igår, och såg priset , så måste jag bara köpa dem . Jag ska inte ha dem till julfesten nu , passar inte till klänningen så, men till vänbalsklänningen passar de fint ! Har ren klänningen klar, för jag köper ingen ny tills dess tror jag, utan använder samma vita jag hade på avslutningen. Det är den finaste klänningen jag nånsin haft och jag tycker jättejättejättemycet om den . Så det blir snyggt !

Idag hade vi annars sista riktiga skoldagen idag för året ! skönt , nog för att vi bara hade 1 riktig timme, men . Och det var religion . Vi har sett på filmer och spelat spel alla andra timmar idag.
Imorgon ska vi först vara med klassen bara i 3 h , se på någon film eller så , och sen till julkyrkan ! Efter det ska jag och Tavga till Seppälä , hörde att de har mega alennus på underkläder där så ;) Underkläder kan man nästan ha hur mycket som hest av , iallafall jag ! Annas måste jag nog köpa någon julklapp ännu, till min bror t.ex. Han är alltid svårast ..

Men nu ska jag se slutet på Stylista , och sen se Meet the spartans till slut idag, och försöka få en lång natts sömn efter det . Skulle passa bra för mej nu !



Tänk så glad man kan bli av ett par nya skor !

Godnatt <3

Mandy

Datasaal

Publicerad 2008-12-18 13:52:21 i Allmänt,

Sitter här i skolans datasal en stund , har inget att göra och har volleybollträning om 14 minuter, altså kl. 3 . Så jag sitter här , och har suttit sen lite över 2 . Sitter här med Cessi , Ia och så förstås Henkka (datalärare)  ;) Han kontrollerar lite vad jag gör , freaky ;) nä men han är min klassföreståndare , och cool ! Fick just ut mitt mattaprov, fick 9 i det och är NÖJD ! khih .

Annars sitter vi här och skrattar åt olika personers fula bilder , skitkul !

Haha , idag på biologi timmen såg vi på Robert Gustafsson , och jag skrattade så jag grät :'D De flesta andra var tråkiga och skrattade inte så mycket , men jag hade skitkul för mej själv . Tyvärr var Sarah på körövning den timmen , så hon var inte där . Hon sku säkert ha skrattat lika mycket som jag , eller t.o.m. mer ;) Och det roligaste var nog när han skulle tala som Tony Irving ;) SKITBRABRABRA !



HAHAHA , funny (;

Men nu ska jag kolla mer på olika komiker , är lite slö nu så . Moi !



Mandy

Maskfobi

Publicerad 2008-12-16 20:55:08 i Allmänt,

En grej , som antagligen alla inte vet om mej , är att jag är livrädd för maskar , direkt när jag ser en , eller bara tänker på maskar får jag gåshud. Altså sitter jag här med gåshud nu !

Idag i skolan var det en sorts utställning som en pojke som redan har gått ut samma skola jag går i hade . Han hade utställning på sina djur . Massa kräldjur , som t.ex. ormar, spindlar , ödlor, kackerlackor, någon sorts kräfta , sköldpaddor och så MASKAR ! Usch jag gick där runt borden och kollade på djuren , och när jag kom fram till maskarna , som jag inte var förberedd på att se , Hoppade jag till, skrek , sprang iväg och fick tårar i ögonen . Det var samma sorts maskar som de har i Fear factor . Gula, äckliga , slämmiga , korviga maskar . USCH de är det äckligaste jag vet . Och sen hade han en jätteäcklig orm ! Sen såg ut som en jättedaggmask , hade samma färg som en, fyy höll på att spy . Nu skulle det säkert passa bra med en fräsch maskbild, men jag ser inte på maskar frivilligt så , det får vara såhär .

Tänkte bara berätta , ifall någon sku villa impress me med något , så hämta inte maskar ! FYFAN

Mandy

Uttråkad

Publicerad 2008-12-16 20:40:46 i Allmänt,

ORKAR INTE LÄSA ! 

Speciellt när spanskan är svår, fattar inget och det är jobbigt att lära sej nya språk , så man bara kan några meningar + ord. Har bara läst spanska ett halvt år , så kan det inte så bra + att vår lärare faktiskt inte är den bästa! Man lär sej inte så mycket på timmarna , kan också bero på att jag har det från 8-10 på morgonen , har alttid haft . Och de är de timmarna i skolan jag ännu halvsover . Och om jag inte halvsover sitter jag och Josse och skrattar åt något dumt ! Så det kanske är en bra förklaring det med . Men iaf , det känns som om jag nu ikväll har lärt mej mer spanska än jag lärt mej på alla timmar vi haft denhär perioden , så inte så positivt precis.

Annars har jag 2 dagar riktig skola kvar :O 2!! Inget alls ju! Sen på fredag ska vi se på film hela morgonen , och sen till julkyrkan . Och på lördag blir det julfest , som jag ser fram emot . Där ska vi shaka loss till vår dans på scenen ;) Det kommer blir AWSOME ! Sen det vanliga, julfestdanser och sen JULLOV i mer än 2 härliga veckor ! Oj vad jag behöver det . Att få sova ut . Har nu inte sovit längre än 7 timmar på över en vecka , och nu har jag huvudvärk hela tiden . Och det är inget jag vill , att vaka , utan jag planerar varje kväll att gå och sova i tid, men altti blir det 11-12 tiden som jag först går och sova , tråkigt !

Men nu kanske jag borde läsa lite spanska ännu . Har inte alls kollat i boken ännu , bara läst ord så , ehe ! Moi

Mandy

Studying ..

Publicerad 2008-12-16 17:31:47 i Allmänt,

Har läst bok idag hela dagen , och fick den klar . Skrev just om den i ett häfte och läser nu spanska . Kul dag faktiskt. När jag kom hem bakade jag baguetter och brände en skiva :) så har suttit och läst och ätit och lyssnat på musik hela eftermiddagen . Och som sagt ,  sitter och pluggar spanska , präntar in spanska prov bara . Heh , har just lärt mej ett helt styckes ord , skönt att ha lite undan . Om jag får tid ikväll ska jag se på gårdagens DHW som mamma bandade, men borde nog plugga ganska mycket spanska så jag kan vara nöjd efter provet imorgon . Nåja, men back to reding now, Adios !

Mandy

Tack

Publicerad 2008-12-15 22:01:27 i Allmänt,

Tack för kommentarerna, blev direkt mer uppiggad på att skriva . Utan att någon kommenterar känns det lixom onödigt att skriva . Såklart är det ju kul också , men roligare med kommentarer ;) Så kommentera gärna . Skriver mer om ni kommenterar mer .

Idag har jag inte hunnit vara här . När jag kom hem såg jag på många bandade avsnitt desperate housewives, som jag missat för jag har träning precis den tider det kommer så . :( Och sen läste jag lite på min moddabok , den börjar bli helt bra. Den heter : I taket lyser stjärnorna , och handlar om en flicka vars mamma ha svår cancer, och så är hon inte värst populär i skolan och så . Helt bra bara man kommer in i den .

Sen träning , och var irriterad på allt och dåligt humör . Mamma hade gnällt på mej en halvtimme före träningen på saker som jag inte kan göra ngt åt . Irriterande !!! Så allt gick skit, + att jag fick valpsjukan tillbaka .
Valpsjuka= Är när musklerna växer för mycket , så att benen inte hänger me, eller något liknande , kommer inte ihåg. Men sjukt tar det iallafall. HEMSKT ! Det drar i smalbenen och det tar sjukt hela tiden , fast man inte ens sku anstränga sej . Eller det tar slut just efter man har ansträngt benen . Så nu , några timmar efter träningen känns det helt okej . Men ja , dåligt gick det iaf ..

Men nu borde jag sova , har inte sovit ordentligt på över en vecka + att jag borde läsa bok , och lite till matta provet jag har imorgon :) Pussgodnatt !

Mandy

Tredje advent

Publicerad 2008-12-14 18:39:53 i Allmänt,

Fort går det ! ; O

Idag är det 14.12 och det är fortfarande julmarknad i Ekenäs . Var i morse, kl 10 där och sålde för klassen . Skulle stå där med Allo , men Emil och Josephine var också där . Jag frös fullt, och jag kände inte av mina tår när jag sen gick till Robbe .
Var hos honom till ca kl 2 , då jag åkte hem med mamma.  Sen dess har jag läst bok , som jag måste ha klar till onsdagen , och började idag , men har läst över hälften redan så det är luugnt (: Sitter nu och ser på Idols, final idag ! Själv hoppas jag att Coop vinner, tycker Anna har blivit lite tråkig. Okej , Coop sjunger också lite tråkiga låtar, men han har sjukt bra röst.
Annars har jag också sovi nu sen jag kom hem , ungefär 2 h. Skönt var det . Men nu tv-kollas.

Kram


Mandy

Lite bilder lite

Publicerad 2008-12-13 23:44:39 i Allmänt,

Bilder från dans tidigare i veckan :


Ia <3


Dance Dance !


Thirstyy ;)


Chix with dix ;) NAAT


This is cool !


Onsdag maybe?

Mandy

Helt slut

Publicerad 2008-12-13 23:36:15 i Allmänt,

Igår , på fredag , var en kuul dag . När jag kom hem från skolan for jag till Susku och vi bakade moccarutor . Goda blev de . Hon skulle baka till Ekenäs gammeldags julmarknad som varit idag och är ännu imorgon, hon säljer med sin klass, precis som jag (: Efter bakningen hem , stressa med att packa grejer och byta om inför träning . Jag packade för att jag skulle första natten mellan fredag och lördag till Ewe och sova , och egentligen till pappa lördag-söndag natten , men det blev change of plans, så är nu hos mamma.
Ja, men tillbax till igår. For sen iväg på träning , som var skittung och vi var bara 9 på träningen , fast vårt lag består av sådär 15 personer, ajajaj flickor ! Sen till pappa och duscha , och Ia var med . Där halv 8-8 tiden for vi till Ewe, satt där och åt snacks och talade. Vi var sådär 12-14 flickor, och nångång på kvällen kom 3 pojkar dit (: Kvällen blev sådär , ibland bättre och ibland sämre . Gick och sova där halv 4 tiden , efter en låång dusch . skön dusch . Älskar Ewes dusch för den har sånadär små blåa lampor längs väggarna så den är jättemysig . Hih .
Vaknade i morse 10 tiden . Steg upp och gick sen och lade mej bredvid Jossan en stund. Somnade halvt om. Ungefär 20 före 11 började jag fixa mej , skulle vara ute på julmarknaden kl. 11 för att sälja där en timme . Men som tur bor Ewe riktigt vid torget så . Stod där i äckligt regnväder, UTAN tält , tack Simme.. Nåja , men jag stod där med Emma, och vi sålde ganska duktigt . Efter att jag stått där for jag till pappa en stund och väntade på att Jossan sku ringa för att vi sen sku fara till Hesa och shoppa. Jees. Vi var i hesa där halv 3 tiden, efter en sväng via karis och så . Där shoppade jag julklappar till ganska många , och en klänning från H&M, men vet inte om jag har den på julfesten .. Är inte helt nöjd med den så. Nåja, vi åt mat där på någon typ italiens restaurang kanske? God mat iaf ! Åt fajitas, namnam. 6 tiden for vi hemåt , och var hemma ca 20 före 8 .
Kom hem , lade mej på sängen en stund , var helt slut. Lade sen på datorn , kollade olika grejer och sen kom Jossan hit. Vi satt också på datorn en stund , och sen bakade vi muffins och såkallade "myror " . ricecrispies med choklad på . Ska sälja imorgon på julmarknaden så. Susku kom också hit , ungefär när vi bakat klart . Då satt vi en stund och diskuterade med min mamma , och kom sen hit för att se på film .

Idag såg vi på Wall-e, och guuud vad den var söt ! Jossan och Susku for typ i mitten , men jag såg hela och den är så söt ! Dedär ögonen som själva Wall-E har är så söta . Satt i hela början av filmen och fnittrade för ögonens skull . Sevärd film :)

Men nu ska jag kanske kolla Meet the spartans , den verkar ju helt kul (: Men kommer antagligen somna till filmen . Tänkte nu iallafall gå i duschen före jag börjar se på film , ska vara på torget 10 imorgon så måste stiga upp 9 -. kanske jag borde gå och sova kanske . Heh .. Ska stå på torget med Allo , hoppas han inte är jobbig fö då blir de antagligen mycket skrik undet vårt fina parasoll :P Nåja , men nu dusch och godnatt !

Mandy

GREY'SGREY'SGREY'S

Publicerad 2008-12-11 19:50:05 i Film,

Oooooh, sitter här med TV:n på . Igår kom sista avsnittet av Grey's anatomis season 3, så det var "päätösjakso" . Och nu kom det att season 4 kommer direkt efter, altså börjar nästa onsdag igen :DD ! Påriktit , det programmet är nog mitt favoritprogram. Blir alltid inne i det och vill aldrig att ett avsnitt ska ta slut ! ((: Season 4, I'll be watching !


Shit vad Meredith är vacker här ; O Wou !

Mandy

Inte hunnit

Publicerad 2008-12-11 19:40:08 i Allmänt,

Hann inte blogga igår alls, kom hem från träningar kanske halv 7, måste sen läsa religion, prov idag, och såg sen på tv . Har ingen lust att skriva idag heller . Har varit i skolan idag , volley träning , klass träff och inget annat .

Annars blir jag sur på människor som tror att de kan "tafsa" på människor hur som helst . Flickor borde dessutom ha tillräckligt med respekt för sin kropp att låta vem som helst känna och göra vad som helst med dem . Och om någon gör det på er, och ni inte är med på det eller tycker om det , så säg till ! Låt dem inte få göra vad de vill . Såklart om man är med på det , men annars är det faktiskt inte okej .

Är trött . Men vill inte sova ännu . Ska nu typ se på tv eller något , kommer stylista .

Mandy

Antichill

Publicerad 2008-12-09 20:26:58 i Allmänt,

Blev inte bara chill . När mamma kom hem fråga hon mej om ja sku me på träning till Sport10 . O så for vi på fatburning, tungt var det , efter att man inte varit där på sådär 1 månad, förutom med laget . Dit imorgon igen ;)

Mandy

Jeap , chill

Publicerad 2008-12-09 16:24:00 i Allmänt,

Idag blir det en chilldag för mej . Inga planer , borde kanske läsa lite religion , men TRÅKIGT är det ! Har prov på torsdag o de e mycket att läsa så bäst man börjar i tid så jag int tråkas ihjäl imorgon .
Nåja, men idag har jag varit i skolan , normal dag . Sen hem , datas , sen lite fotas o sen snabbt till stan för att köpa deodorant o pepparkaksdeg ( vilken kompination ! ) o efter bror . Kom hem , stekte nudlar ( brände dem , grattis .. ) o åt just pepparkaksdeg så jag mår illa så jag gav resten till min bror . Annars har jag tänkt dansa lite idag . Vår jomppa lärare kommer och kollar vår dans imorgon , så bäst man kan den . Och så ska jag se på Wall-e idag istället, antingen med eller utan Susku . Den funkade inte igår , eller ju funkade, men laggade för 5 ! Min brors förklaring var : dina usbportar till datorn är för långsamma så du måst flytta över filmen till datorn .. Killen kan .
Så jag flyttade över den och några andra till datorn , bla. Meet the spartans ;) kan ju vara helt entertaining !
Bilder :

Bored ! ;)

  
Här ser man lite av min halsduk som jag stickat själv , muchee !


Men det för mej , lite pluggas nu .


Mandy

Step up 3

Publicerad 2008-12-08 16:59:34 i Film,

OOOOOH , såg just att det ska komma en step up 3a ! Är överlycklig nu , danserna i filmerna är ju de bästa :OOOOO Ser verkligen fram emot att se den filmen , SÅÅÅÅ PREMIÄR . oh . Den är beräknad att komma ut år 2009 . Månad vet jag inget om (:


:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Wou !


Mandy

Däänsdäänsdääns

Publicerad 2008-12-08 15:53:00 i Film,

O igen , som på de flesta måndagar ha ja just vari o dansa hiphop 2 h med flickorna ida - börjar gå riktigt bra nu ! Koreografierna börjar sitta ordentligt nu , och till och med sista dansen börjar se okej ut . Duktiga e vi ^,

I skoljomppan övade vi julfestdanser, en ny linedance, o sen nån valsliknande dans. kommer inte ihåg vad den hette , men den gick helt bra, eller berodde lite på vem man dansade med ;) Sen 2 h hantta, fick min halsduk klar , o den är skitfin ! är faktiskt jättenöjd , o ha fått många komplimanger för den redan så . hih ! O sen börja jag med en vit t-skjorta .

Ikväll träning , fotboll då . Ska åka dit med Jossans karl ; Anton , uuh ;)  Hoppas träningen idag går lika bra som fredagens . Tänkte nu lugna ner mej efter en skål nudlar framför filmen Wall-E av Disney, någon som sett den ? Jag vet att den går på bio här i Ekenäs nu iallafall .


Blev helt kär i denhär roboten direkt när jag såg några snuttar från filmen , för söt nog (: !

Mandy

Schlagerfestival

Publicerad 2008-12-07 20:30:39 i Allmänt,

Var på världens minsta schlagerfestival idag i ettan här i Ekenäs - helt bra! Vinnaren Tika var nog värdig att vinna tycker jag . Annars blev det lite drama där , mixed feelings och gamla minnen kom upp , inte roliga sådana ..

Tänk vad låtar kan ta upp känslor och minnen , o hur känslig man kan bli av att bara höra en låt . Det är sjukt . Jag grät i 2 h idag för en låt, okej , jag var jättesårad när det hände för ca. 1 år sen . Och jag mådde skit . Nu har det varit bättre, men ikväll kändes det precis som då , och det är faktiskt inget positivt !! Vill aldrig tillbaka till den situationen , aldrig .

Mandy

Hos Susku

Publicerad 2008-12-07 14:05:20 i Allmänt,

Susku e nu o äta, så vi har en paus från Gossip girl , o ja har inget att göra . Jag föreslog att jag sku leka med hennes brors blomma, men så kom vi på att kanske det int e så ro,it sen iaf ((:  skit slöa ha vi vari med , 991 , HAHA :D



Mandy

Suga damm

Publicerad 2008-12-07 10:44:37 i Allmänt,

Ska nu börja dammsuga, känns att det är bäst nu . Har varit i kyrkan redan idag , tråkigt . Men nu har jag bara 4 gudstjänster kvar så . Hiiih ! Sitter nu och äter Suskus chips och lyssnar på mammas Carola musik, lägger snart på min egen och dammsugaren så då är Carola boorta ur min hörvinkel ;) Men nu zuuuuuuuuuuu, (dammsugare)

Mandy

Godnatt

Publicerad 2008-12-06 23:32:13 i Allmänt,

Är halft ecklad så kommer antagligen inte sova så gott . Har just sett saw 5 till slut , och USCH , den e ÄCKLIG ! Nåja, men hoppas jag får sömn iaf , hehhh .. :|

Annars har vi då kollat balen ikväll, druckit glögg, klippt hår,ätit pepparkakor och annat ohälsosamt . känner mej också äcklig nu pga det . hihi . va roligt . Annars e jag påväg att sova för jag ska gå till kyrkan imorgon , tjohejj . Konfirmatioon , kommer säkert att somna, ska vara där ren klockan 10 så , zZzZzzzZzzzzzz..

Nåja, men nu far jag ^ heis !







Jeah !

Mandy

Självständighetsdag

Publicerad 2008-12-06 14:41:01 i Allmänt,

Idag är det finlands självständighetsdag , 91 år fyller Finland idag . Ikväll kommer det balen i TV kl. 7 , någon som ska kolla den? Jag tror jag jossan och susku ska titta på den ikväll iaf , händer int så mycke annat så . Annars höll vi på att se filmen Saw 5, men sen åt jag o sen sku susku hem o äta , så vi e mitt i den nu (: . Jossan är annars här nu . vi gör int så mycke, väntar på susku (: Undrar om jossan sku villa platta mitt hår? ;) haha . men nu ska hon göra det då , så hejhejhejhejhej . ! <3



O nu gick jossan hem hon också , hon talade med sin mor o hon gav såna besked . Så jag sitter nu här o lyssnar på Beenie man,  Britney Spears och Kid Rock . Vad tycker ni om Britneys låt - Circus . Själv tycker jag den är helt bra !
Usch , nu vill jag fixa mej , har inte gjort ngt åt mitt utseende idag så , o nu har ja int så mycke annat att göra så . Kanske fotar ngt ikväll från baltittandet ? maybe baby ! Men nu fixniniing ^

Mandy

Booys

Publicerad 2008-12-05 20:49:37 i Allmänt,

Pojkar verkar inte alls kunna prata känslor med varann. De kan inte förklara ngt om sina flickvänner, eller såna de bara tycker om . Verkar inte alls kunna berätta ngt för någon fö då sku de kanske bli kallade "pussy" , antagligen .. Okej , dethär är bara vad jag tror , men om någon pojke int tycker så ,så berätta de gärna till mej . Vissa pojkar kan troligen prata om sådant med sina vänner, och inte bli kallade pussy , riktiga vänner där tycker jag . Och jag förstår int heller hur pojkar kan vara utan att prata o kunna berätta om känslor med/till någon ! Själv sku jag säkert gå sönder om jag int sku ha nån som jag sku kunna prata om allt med . Jag har några sådana personer i mitt liv , och de är nog av de viktigaste. Dem kan jag faktiskt lita på ! Nämner inga namn så ingen bli bortglömd, men ni vet antagligen vem ni är! <3

Annars har jag faktiskt haft en helt kul kväll . Dansat mej helt slut, provat några olika koreografier , laddat ner musik, packat upp grejerna från pappa och bara legat på min säng och funderat . Chill kväll !
Snart går jag säkert och beslagtar min brors dator, med massa filmer och stor skärm , hih . Somnar säkert där ännu ikväll ! Så godnatt :) !

Mandy

Idag

Publicerad 2008-12-05 18:42:29 i Allmänt,

-Varit i skolan
-Hem med buss, eller till Lina någon timme , och sen hem
-Till träning, via pappa efter mina saker
-Träning 1½ h , gick helt bra.
-Hem dusch
-TRÅK! igen..

Mandy

Humöret på botten!

Publicerad 2008-12-05 18:28:41 i Allmänt,

Kommer bli en skittråkig fredag kväll . sku egentligen hänga med susku hela kvällen , men jag blev feidad då hon for till karis .. nåja , hon hade orsak . men ändå . kvällen tråkig med nothing to do ..

Kollar säkert 100 filmer då man int har ngt annat att göra . Är skituttråkad och på skitdåligt humör . SKIT!

Mandy

Godkväll

Publicerad 2008-12-04 20:33:29 i Allmänt,

Funderar på att gå och sova, så jag för en gång sku få en riktig lång natts sömn . sku i och för sej vara skönt, men lite tråkigt att gå och sova redan . Men vad sku jag nu gå miste om jag sku gå o sova? klockan är redan halv 10 , och ingen är kul på msn , och jag har inget att göra. min bror tog min hårdskiva så inga filmer har jag heller .. Fick annars mina å:n, ä:n och ö:n att funka, mittiallt när jag skrev funkade de igen , så svårt var det inte!

Usch , o moddan har jag orkat läsa igenom 1 gång , okoncentrerat , så jag har inte lärt mej något av den heller än , grattis jag :)

Men dethär är antagligen mitt sista inlägg för idag, om jag inte håller på att tråkas ihjäl . Okej , inte första gången idag jag säger att jag tråkar , vet att jag upprepar mej och sådana som upprepar sej är väldigt störande ! Men , TRÅK just nu iallafall .

Godnatt<3

Mandy

Design

Publicerad 2008-12-04 18:47:24 i Allmänt,

Snart borde min nya bloggdesign ha laddat, vad tycker ni ? Gah , nu har jag gjort ngt sa min aen , a med boll o o med prickar inte funkar, ENOYING ! bara axo (bror) sku komma hem sku han kunna fixa det ! .. jaa, men min bloggdesign , jag tycker den blev better och mer simpel nu . Kommentera gArna vad ni tycker ! Annars har jag inte started reading to my mothertoungue test tomorrow, but it's kinda easy . i'm writing in english now becaue my keyboard is in English so i think this is easyer . Yupp, but i should probably start reading now so , bye , remember to comment , xoxo !

Mandy

Inga planer !

Publicerad 2008-12-04 17:47:38 i Allmänt,

Har inga planer för imorgon, kanske det bara blir en hemmakväll hos mamma ,det får man se sen !

Dani skickade och frågade vad jag skulle hitta på imorgon , något speciellt ? ..  Så jag funderade att vadå imorgon , men så kom jag på att herregud det är ju fredag . Denhär veckan har gått skitfort , hoppas bara veckoslutet inte går lika fort . sku nu vilja ha ett låångt veckoslut med massor med sömn och chill, men sku också villa ha jätteroligt , kanske festa? ;) nåja, we'll see ! Kanske det kommer några roliga planer ikväll ännu? hoppashoppashoppas .

Fick annars höra att det ska bli kallt imorgon igen , sådär -3 grader . Någon skrek det utanför matbutiken , så det kan lika bra vara att det inte stämmer . Men skönt sku de vara att få bort det här våta ,regniga slasket . Börjar faktiskt tröttna på det bigtime !

men nu ska jag skärpa mej och lääsaa . Sån dag idag igen att jag inte alls orkar , eheh , nogood! Men nu , heis ^,

Mandy

Usch!

Publicerad 2008-12-04 17:29:54 i Allmänt,

Idag, lite före 4, eller något i den tiden , kom det från alla håll meddelanden att "drick inte kranvattnet i ekenäs , det är nersmutsat" . Uschfy . någon slags bekterie har kommit in i vattnet så man kan få massa olika infektioner om men dricker det . Äckligt tycker jag !

Skolan normal . Efter det for jag och träffade Robbe . Sen hem och äta och sånt och sen på volley. Var överslö och skrattade hela träningen, 1½ timme. Jess , sixpack på G !

Kom hem sen , duschade och åt och sitter nu här och tråkar .

Mamma ringde annars, hon är i Finlans så vi far till henne imorgon . Har inte sett henne på över en vecka så ..

Annars ser mitt rum här hos pappa ut som om en bomb skulle ha sprängts här, det är påriktigt grymt, så jag försöker hålla lamporna släckta så ser man inte allt lika klart (:  sitter här istället med 7 ljus tända på mitt skrivbord och myser . Ihi .

Ikväll ska jag annars kanske kolla film med min bror , kanske kolla TV om det kommer ngt bra och sen läsa modersmål , har prov imorgon. uschdå !

Men nåja, nu borde jag läsa lite , hejsåläng !

Mandy

Utrråkad

Publicerad 2008-12-03 20:06:33 i Allmänt,

Har faktiskt skittråkit . Är igen sötsugen .. inte bra , sku villa äta massor med godis o kex, men ska int låta mej själv till det . khih .

Och annars vill jag ha veckoslutsplaner, vet inget som händer här , så får väl hitta på ngt kul (: Har någon något förslag ? Eller har någån något skoj ni ska göra?

Grey's anatomi börjar om ca. 4 minuter . Jag tänjde här innan , kanske tänjer lite till . Men usch vad jag är uttråkad . vill hitta på ngt ! Jag funderar på att fara till mamma imorgon , om hon kommer hem . Hon är i Genua, jag vill också ..

Och en sak som jag faktist vill är att resa , har inte rest ordentligt på sådär 2-3 år . Var då på en europa bilresa med familjen . Det var inte så kul hela tiden heller, var borta sådär 3½ vecka från vännerna så . Men ja,  vi har inte haft tid att resa , mamma har byggt nytt hus och det har inte bara blivit av ! Men jag vill såå till ett varmt land och bara chilla, sola och shoppa . Skitkul sku de ju förstås vara om man sku ta en kompis med, men bra går det nog med mamma också ! Thailand, dit skulle jag faktiskt villa. Men det är ju någon slags demonstrationer där eller ngt liknande . Men ändå, skitkul sku de vara !

Men jag o Fia fundera på att fara ti Idrefjäll och åka snowboard på sportlovet. Det skulle också vara skitkul . Tänk , en vecka med Fia och massa andra kompisar och få åka snowboard varje dag ! HÄRLIGT .! Hoppashoppashoppas det går (: så sku man ju komma bort en bit iallafall , okej inte söderut , men bort och ha kul iaf . Så mycket som jag nu älskar att åka snowboard så .

Men nu ska jag nog fara . Har redan gått 6 minuter så . uschnei . byee
 

I wanna !


Mandy

Slut

Publicerad 2008-12-03 18:10:14 i Allmänt,

Är helt slut i kroppen och benen . Dansade först i 2 h , vi fick hela dansen klar, men allt måste nog finslipas . Lite före 5 for jag o Ia via en butik för att köpa dricka o sen till Sport10 med laget. Vår "tränare" har opererat låret , så hon kan inte hålla någon träning , så vi fick bara ha cirkelträning, tråkigt . Efter 3 varv av det var man helt slut.

När jag kom hem hoppade jag i duschen och stod där läänge . Åt just, gott med mat ! Och så ska jag väl tänja och kanske kolla någon film ikväll . Och så såklart se på Grey's anatomi . Ser fram emot det ! Ihih. Men nåja, mina armar e helt slut för tillfälle så inget mer skrivas , hei <3

Mandy

dansa

Publicerad 2008-12-03 13:44:27 i Allmänt,

Ska just iväg på dans (: borde börja gå iväg just till spegelsalen men tänkte skriva snabbt . skolan var okej , lärde mej faktiskt lite spanska idag på timmen , för omväxling :O o på modda timmen hade vi en rolig lek , den hette kanske 1 minut ? något i den stilen . Man sku prata om ett ämne i en minut och om man tappade tråden och börja rodda bort sej så ble e en annans tur . roligt var det ! (;

Ja, ska nu och dansa med flickorna i ca. 2 h , men jag o Ia måste gå lite före fö 5 har vi annan träning såå . men nu ska jag gå iväg så jag iallafall hinner så länge som möjligt . heis .

Mandy

High school musical 3

Publicerad 2008-12-02 21:06:34 i Film,

Gladfilm! Man blir jätteglad av att se den . Var sådär halvsur när jag kom till bion , blev sur av regnet och annars utan orsak . Men den fick mej på gott humör, o så snygga Zac Efron . Oh , han är heet ! Scenen när man ser hans rygg så bara smälter man ju (: ihi !

Annars borde jag lite gå igenom danser här för mej själv och laga läxor, men orkar inte alls med de . Borde dessutom gå och sova . Sku sitta bra me en lång natts sömn . Men kanske de får bli en annan natt .

Men nu blir de int merskrivet idag, har int riktigt lust.  så godnatt <3 !



Mandy

Snabbis

Publicerad 2008-12-02 15:56:25 i Allmänt,

Måste skriva snabbt och kort nu, för jag måste börja laga mat . Pappa beställde att maten sku vara klar om en timme när han ringde , o det har nu gått en halv . eheh . borde nog börja nu!

Ja, som ja skrev så var skolan ganska normal . Efter den var jag med Susku , vi kom först hem hit och äta kex, var sjukt kex/godissugen! Sen for ti till K-supermarket för att söka sommarjobb, och vi fick varsin blankett . När vi var där märkte vi att godiset där är skitbilligt idag, 2,90 € per kilo ;O Wou ! så jag köpte lite på 800 gram , USCH . men nåja, gav hälften åt min bror och andra hälften ska jag dela med Lina ikväll på bion .. Susku sku fara hem med halv 4ans buss, så jag väntade med henne en stund på bussen , vi skrattade åt en viss person  , inte min favorit , men jag har orsak !

När jag lämnade henne där for jag till Lindex, köpte lite julklappar igen . Måste få dem köpte , annars blir det hemsk stress före jul ! Den svåraste jag har att köpa är den till min bror, nån som har något förslag vad jag ska köpa?

Kom just hem , köpte mat på stan då som jag ska börja tillreda, inte så svårt med chickennuggets och makaroner, men det tar en stund iaf .

Okej dehär ble ju inte så kort sen iallafall . blev fast ! men nu mat > heis!

Mandy

Språkstriden

Publicerad 2008-12-02 12:02:12 i Allmänt,

Sitter nu i datasalen i skolan och håller på att göra ett grupparbete . SKITROLIGT! handlar om språkstriden , mellan finska och svenska språket , yess .

Timmen börja me att vår lärare ble arg för att en Mattis satt med en laserlampa och lös på henne, så vi sku sitta en kvart tysta tills nån erkände -. onödiiiigt !

Annars är jag jätte godissugen idag , sku kunna äta hu mycke godis som helst ida !

Plääääns för idag e att fara o söka sommarjobb o sen kanske ut o kruisa me Nici, hoppashoppashoppas hon får körkorte ! Och ikväll på bio , High school musical 3. ((: It's gonna me lots of fun ! ihi

Nu tänker Emma gå iväg och feida meej .. O Sarah sjunger någo fjolliga sånger här bakom mej , men de e Sarah helt enkelt :) .. Helt vanli skoldag ! pusspusspusspuss . Tråki dag ida.. läsääääääääääääääämnen koko päiväääh .

men nu ska ja gå på rast, skriver agaiiiin ! mo<3

Mandy

So tired !

Publicerad 2008-12-01 21:44:44 i Allmänt,

Idag har det tränats ! först 2 h i skolan , sen 2 h dans efter skolan och sen 1½ h fotboll nu ikväll . Och jag är skiiittrött ! så det blir inte långt ikväll . tänkte bara slänga in ett inlägg för att säga godnatt , så godnatt (:

Mandy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela