Amanda

Kräftis i bilder

Publicerad 2013-09-30 21:05:02 i

Tummen upp är vad jag tyckte om kräftskivan, för den var megajättelyckad! Tuusntuusntack till värdinnorna/värden! 
 
 

Neråt

Publicerad 2013-09-30 16:44:22 i Allmänt,

Jahapp, mitt välmående som int har varit så bra är nu yttrligare sämre, vilket troligen beror på de två matcherna jag spelat under veckoslutet utan att helt vara i skick. Så nu ligger jag här i min lilla lya och har stegring, täppt näsa och väldigt tråkigt.

Iväg och kiva

Publicerad 2013-09-29 16:07:35 i

Jag har ju nyligen flyttat hemifrån, iväg från det trygga hem som jag alltid haft, iväg från trygga mamma. Det har varit ett stort steg för mej, men jag trivs nog bra på egen hand i min lilla etta i Helsingfors. Men Helsingfors är ju inte långt från mamma; en timme på tåget och så är jag här.
 
Däremot har mina kompisar längre äventyr framför sig. Ewe i Sverige, Sofia i Spanien, Märta i Norge, Mimmi&Jossan i Asien och Fia i Australien. Sjukt spännande för dem alla, men samtidigt en aning skrämmande kan jag tänka mej. Idag har jag tagit farväl av Fia, som åker på det längsta äventyret av dem alla. Lite avundsjuk är jag ju nog på dem alla, men samtidigt trivs jag ju med det jag gör nu, och mitt äventyr kommer, nämligen då jag åker som utbytesstuderande om några år, hoppeligen då också till något exotiskt land. 
 
Det är spännande tider vi har på gång, det är så mycket som förändras och alla får uppleva så nya och häftiga saker i sina liv. Det om något är kiva!

TENTTENTTENT

Publicerad 2013-09-27 19:47:10 i Allmänt,

Imorgon gäller det. Då ska alla mina små hjärnceller få arbeta och komma fram till korrekta matematiska lösningar. Jag hoppas som tusan att jag kommer igenom tenten, för jag orkar verkligen inte läsa denna matematik en gång till.

Då tenten är över tänker jag hoppa på första tåget som går till Karis. I Karis ska jag sminka Desse som ska gå på kalas, spela match (sitta på bänken) och på kvällen mysa med Robert och morotskaka. Kan det inte vara imorgon efter tenten redan?

På tenten får vi ha en luntlapp (thank God!!), så jag tänkte visa er min. Visst ser den trevlig ut?

Paus

Publicerad 2013-09-26 17:14:55 i Film,

Jag tänker pausa tentläsningen och åka in till centrum och gå lite i butiker med bra musik i öronen. Bara för att rensa huvudet.

ADIOS!

Höstmys

Publicerad 2013-09-25 21:38:53 i

Idag har det varit kallt. Helsingforstemperaturen tvingade mig att klä vinterrocken på mej, vilket inte är mej så hemskt mycket emot eftersom vinterrockar är helt okej. En annan grej som är trevligt med kyligare tider är myset. Så här är ett par mysbilder från min lya.
 
 
 
 

Skit

Publicerad 2013-09-25 11:14:56 i

Igår mådde jag skit, fick inte nån mat i mej och hade spyfiilis hela tiden. Idag mår jag lite skit, har fått lite gröt i mig och har inte spyfiilis hela tiden. Det var skit att må skit. Det är mindre skit att må mindre skit. Hoppas jag inte alls mår skit imorgon för det sku inte alls vara skit. 

Nu vet ni det. Jag har tråkigt på bussen!

Helt kiva

Publicerad 2013-09-25 07:54:36 i

Okej, nu är det ju så att det ju är helt kiva att blogga. I alla fall om man jämför med vad jag borde göra, nämligen läsa på ekonomisk matematik tent. Tenten äger rum på lördag och det känns som sannolikheten att jag kommer igenom är ca 0. Men överraskande är det ju inte med tanke på min och mina kompisars aktivitet på föreläsningarna. Vi har fnissat, spelat candy crush, quizkampen, planerat inför fest och en massa annat eftersom koncentrationen tyvärr inte riktigt hållits på topp.. Men jag får bara hålla tummarna. Jeppppss...
 
 
 
Ifall ni nu mot för modan missat denna låt ska ni för fankin lyssna. Typ världens bästa morgon/bil/te/mys/storm/picnic/strand-låt.

Uppdatering

Publicerad 2013-09-24 21:53:59 i

Jajajaja, jag blev uppmanad att uppdatera här då min lilla Norgepingla är nyfiken. 
 
Sen förra inlägget har mina rutiner inte ändrat mycket, men jag kan ju berätta lite om min senaste vecka. 
 
Linssoppan som jag kokade ihop förra veckan var riktigt god de två första dagarna, riktigt sådär att jag längtade efter att få äta den. Dock fick jag inte slut på ingredienserna på dessa två dagar (då soppan ännu var god), och jag kände inte för att slänga de ingredienser som jag en gång hade köpt (för billiga pengar, herregud så snål jag blivit!) så jag åt linssoppa ännu två dagar till. På fredag, då jag åt det sista dagen till lunch, började det verkligen ta emot!
 
Vad som annat hände på fredag var att jag var i skolan några timmar, var jag räknade lite matematik, drack lite kaffe och åt lite mariannemuffins med Ellinor som tröst då mattan lockade fram en lust att dra ut ögonen och slita håret av sig. Efter de trevliga (naaaah..) timmarna i skolan åkte jag hemåt med tåget. Min fina mamma plockade upp mig från tågstationen och vi åkte till den årliga höstmarknaden i Ekenäs. Där var allt sig likt, alla stånd stod på samma plats som de alltid stått och allt kändes bekant. Det enda nya för i år var mängder av getingar, vilket ju kändes lite störande. Nåja, på marknaden köpte jag en drinkshaker och kryddor och mamma köpte rökt kött och bröd, och mammas inköp avnjöt vi på kvällen innan jag fick min Robert på besök. 
 
Lördag då? Vi hade akademimatch. Vi förlorade p.g.a. sämsta domaren jag upplevt, men det gjorde väl inte såå mycket för vi hade ju trevligt program för kvällen att se fram emot, nämligen kräftskiva. Och oj vad roligt jag hade! Jag umgicks med finfinfina vänner, åt goda kräftor och drack kanske någon för snaps (minttushot) för mycket, men kvällen slutade bra ändå med pajbjudning och favoritarmar kring klockan 5 efter en rolig men känslosam kväll på saknade Santa Fé. 
 
Jaha, sen lördagen har det inte hänt mycket. På söndag sov jag 14 timmar av dygnets 24 timmar. Mellan sömnetapperna åt jag sjukt gott hemma med familjen och hängde lite med Robert. På måndag morgon kom jag till Helsingfors, hade en lektion i skolan, läste matematik, gick på spinning och såg på Grey's Anatomy.
 
Nu du Märta, nu vet du vad jag gjort de senaste dagarna. Puss och kram till dej, hoppas du har det bäst!!!
 
Bästa Märta!
 

WHATS UP?!

Publicerad 2013-09-18 21:01:57 i

Jag går i skola, ser på Grey's Anatomy, tränar, hänger med både nya och gamla fina vänner, lagar mat och sover. Nyaste nytt är linssoppan jag kokade ihop igår, vilken visade sig vara riktigt god, mättande och innehåller dessutom billiga och näringsrika ingredienser. 
 
Vad annat? JO!! JAG ÅKER TILL SPANIEN I NOVEMBER! Jag beställde biljetter för cirka 15 minuter sedan och jag ser så mycket fram emot det så jag nästan spricker. Jag ska åka och hälsa på fina Sofia som bor i Malaga nuförtiden, och fina Emma kommer dit också några dagar senare än mej. Kommer bli gaaalet bra! 
 
 

Morgonlatte

Publicerad 2013-09-02 11:35:41 i

Då vi i morse hade håltimme passade Pernilla, Sofia och jag på att springa till stan för att njuta av varsin kopp mycket god morgonlatte. Inte illa!

Hem

Publicerad 2013-09-01 23:51:10 i

Jag har varit hem till mamma över helgen. Där har jag träffat min fina pojke, blivit sjuk och frossat i allt jag hittat i köket. Nu är jag tillbaka i Helsingfors och ska ta itu med en vecka fullspäckad med program i form av allt från föreläsningar och träning till Sveaborgutfärd och sitz. Nice alltså! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela