Fetaost scones
Du behöver
- 7 - 8 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 100 gram smör (rumstempererat)
- ca 30 gram fetaost
- ca 5 dl turkisk lantyoghurt
- Basilika
- Honung
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Blanda sedan i rumstempererat smör och fetaost, kör mixern tills det blir en grynig massa.
Tillsätt yoghurten lite i taget tills dess att degen har en bra, "klickbar" konsistens.
Vänd ner färsk, hackad basilika i önskad mängd och rör om.
Fördela degen i muffinsformar, gärna i silikonform. Ringla över lite honung.
Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 min på 210 grader. Låt svalna en aning och servera sedan med smör, rosmarmelad eller helt naturella.
Dessa scones som jag bakat idag i min sjuklighet blev riktigt goda. Smaka på dem ni!