Amanda

Kladdkaka

Publicerad 2009-10-05 16:24:22 i Allmänt,

Eftersom att Mimmi ville veta hur jag lagar mina kladdkakor kommer det ett recept här:

Behövs :

2 ägg
3 dl Socker
2 dl vetemjöl
1 matsked vaniljsocker
3 matskedar kakao
100 g margarin

1. Lägg ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Tillsätt kakaon och vaniljsockret och vispa med lägsta effekten.

4. Tillsätt mjölet och vispa likadant som i punkt 3.

5. Tillsätt det smälta margarinet och rör om så det blandar in sej i smeten.

6. Smörj en form med löstagbara kanter och häll smeten dit och sen in i ugnen med den och låt den vara där i ca 20 minuter. Sen kan man lite kolla hur kladdig kakan är. Jag själv brukar sticka i den med en gaffel med jämna mellanrum , först blir gaffeln alltid full med kladdkakasmet, men efter en stund har kakan hårdnat tillräckligt att gaffeln kommer ren ut. Då tar ni ut kakan , låter den svalna lite och äter sedan med t.ex. glass eller grädde, NAMNAMNAM!


Något jag kan påpeka att jag fick väldigt positiva kommentarer om min kladdkaka jag bakade på fredag. Hihi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela